Ocena kierowcy - Daewoo Tico

driver, krisdriver@poczta.onet.pl, 21 lat temu
Silnik 0.8 41KM 30kW
Rok produkcji 1997
Daewoo Tico 0.8 41KM 30kW 1991-2001 - Oceń swoje auto
z tego autka kpilem sobie az do chcili gdy sie nim przejechalem - od razu sie z nim przeprosilem i jak tylko nadazyla sei okazja kupilem! mam go juz 9 miesuecy i przejechalem przez ten czas 25 tysiecy. zrobilem trase do utrechu w 16,5 godziny a z kraka do gdanska w 7,5 godziny - wiem ze robi niezle wrazenie, jak wyprzedza sie nim bmw czy inne znane marki... ale najwazniejsze, to autko prowiadzi sie naprawde super, pomimo tych wahaczy i jak do tej pory nie mialem okazji jezdzic autkiem w tej, lub zblizonej klasie, ktore by tak zwinnie sie poruszalo, a o parkowaniu w zatloczonych miastach nie wspomne! Naprawde warto kupić
Silniczek pracuje bez zarzutu, na benzynie super, na gazie trzeba go troche wkrecic na obroty, ale jest oki
w mym egzemplarzu dczila bez zarzutu - bardzo lekko, choc mam pewien sproblem z synchronizatotrem dwojki
kupilem go od osoby jezrzacaj ostro po miescie, w zwiazku z czym mam problemy z tylnymi wahaczami, ale poza tym wziawszy pod uwage mase autka, to drogi trzyma sie naprawde oki
oki - korzystam tylko z przedniej szyby i przednich drzwi, a lusterka boczne sa znacznie lepsze iz w puncie, czy innych fiatach
przyciski do przeciwmgielnych dosc dziwnei umieszczony; z tylnej szyby nie korzystam, wiec ogrzewanie i tylna wycieraczka mnie nei interesuja
jest niezla
dla kierowcy i pasazera naprawde wystarczy - mam 184 cm i siedze wygodnei i tylko na dalszej trasie czylem piete w prawej nodze - co do pasazerow - nie wiem:)
przy 110 zaczyna sie taki chrakterystyczny dzwiek, ktory trwa praktycznie az do 160, ale nie jest to nieprzyjemne - raczej dosc ciekawe ..
na trsie pali mi 5,8 gazu w miesci w zimie doszedl do 6.4l/100 a na benzynie jakies 4,8 - 5,2 wiec chyba nic go nie pobije!
uwazam, ze b dobry
jak do tej pory oprocz wymiany ojelu i regulasji zaworow nie robilem przy nim niczego!
jak do tej pory - nic!
Dziennik kosztów dla Daewoo Tico 0.8 41KM 30kW