Ocena kierowcy - Dodge Caravan V Grand Caravan Facelifting
Przebieg:
108 tys. km
Okres użytkowania:
1 rok
: daje radę z ciężkim samochodem
Układ elektryczny
: czasem miga mi kierunek szybko po wymianie na ledy
Wygodny wielki samochód na wakacje nic lepszego nie znajdziesz kupiłem jak miał niecałe 90 tyś teraz ma 100800tysi i daje radę . Po mieście no trochę duży , jak pod firmą prakuja te wszystkie seaty VW i kijanki to większego nie ma . hehe Spalanie w normie jak na 3,6 po miście latem 14 w zimie 17 oczywiście mówię o LPG
jeżdzi 3,6 daje rade nie jeden myślał ze wół a tu mu odjechał vanik
wymieniłem olej jak kupiłem bo w USA tego nie robią , coś jakieś opiłki były na magnesie ale zobaczymy za rok czy coś się pojawi . Czasem przy redukcjach jak dodam gazu i odpuszczę jakiś tak dziwnie coś zadżwięczy ale się tym nie przejmuje . Działa to jade
Dość miękki ale taki urok dużego samochodu ma być wygodnie na trasy i tak jest
MI esie podoba taki trochę kwadratowy pewnie zależy od gustu . Mój jest nietypowu NAVY Blue perłowy tak dziwnie się mieni czasem się skrzy a czasem wygląda przecietnie taki jakiś niebieski zależy od światła
jest ok kaera cofania i czyjniki zbliżenia robią swoje
trudno powiedzić , wszystko się mieści łacznie z meblami po babci cioci itp
Działa szybko się nagrzewa , miałem poprzedniego diesla to bez vebasto nie gało rady go czasem w zimie dogrzać
Dużo miejsca wszedzie nawet w 3 rzedzie
Jest ok jak nie przesadza się z prędkościa jest dobrze , nie zakładałem jeszcze thuli ale pewnie trochę chałasuja
Na samochód trzeba czasem wydać , Tarcze klocki to 1200 + montaż, olej w skrzyni 500 całość . olej w silniku 400 z filtrem + wymiana , filtr kabinowy 30 zł, opony wielosezon 1600, myjnie jakies 250 na rok
nic w tym wymiarze nie kupisz w Europie a przy obecnej tendencji 1,0 t 3 cylindry to nie wróże dobrych czasów dla właścicieli samochodów
BRAK
brak