Ocena kierowcy - Fiat Siena

kierowca z 28 letnią praktyką, 22 lat temu
Silnik 1.4 i EL 71KM 52kW
Rok produkcji 1998
Fiat Siena 1.4 i EL 71KM 52kW 1996-2001 - Oceń swoje auto
mogło być lepiej, sprzęgło wręcz mi zgniło ciekawe z czego było wykonane, to samo było z sprężynami, a co się stało z belką tego nikt nie wie. czasem mam wrażenie że wykonany jest z plastiku. Jest bardzo delikatny, po złej drodze trzeba bardzo uważać, bo można nie wrócić do domu tylko ze względu na słabą wytrzymałość części. za duży bagażnik "Dupa " zbyt wysoka,- jest to niebezpieczne dla pieszych przy cofaniu autem. w końcu nie jest on taki tani, a mam wrażenie że jadę maluchem szczególnie przy włączonym nawiewie na 3
trochę głośny przy ponad 120 km/godz, już kilka razy wymiana uszczelek misy olejowej
na 3 jest zbyt słaby, przy małe predkości wręcz szarpie, biegi wchądzą lekko
wymiana tulejek, sprężyn , po najechaniu na niewielką dziurę skrzywiona tylnia belka koszt naprawy 2400 zł.
z przodu zbyt grube słupki, niebezpieczne przy włańczaniu się do ruch, tak zasłaniają że czasem nie widzę pojazdu jadącego prosto, tył do kitu nic nie widać, kiedyś przejechałabym małe dziecko które wybiegło na ulicę w czasie mojej jazdy tyłem, tragedia
z ciepłem nawiewem nie ma problemu, ale z zimnym, pierw się ugotujesz a później stygniesz, zbyt głośno słychać wentylator, przy dłuższej jeździe na 3 obojętnie jaki nawiew ciepły czy zimny głowa pęka, w tym czasie słuchanie radia bez sensu
dużo miejsca z przodu gorzej dla pasażerów z tyłu, można by przecież kosztem bagażnika wygospodarować więcej miejsca dla kabiny pasażerów
słabe
to alkocholik, on pije nie pali, na mieście 11-12, na trasie 10, ceny przeglądów zależy od firmy, naprawy - zdzierają pożądnie stacje autoryzowane fiata chociaż nie wszystkie różnica po między nimi wyności np przy wymianie belki zawieszenia z tyłu do 700 zł. często muszę coś naprawiać
mógłby być tańszy, to tylko jest duży, albo lepszy, solidniejszy za te pieniądze,
na trasie jeszcze nie stałam ale już musiałam wymienić linkę sprzęgła, tulejki, wachacze, tyl;nią belkę zawieszania, sprężyny zawieszenia, licznik, kilka razy uszczelki misy olejowej , uszczelki pokrywy silnika, żarówki, za dużo napraw- drobnych ale za to kosztownych
wymiana belki zawieszenia, sprężyn, wachaczy, tulejek, licznika razem koszt okoł 6 000 zł.
Fiat Siena