Ocena kierowcy - FSO Polonez Hatchback

Max Payne, 22 lat temu
Silnik 1.5 75KM 55kW
Rok produkcji 1987
FSO Polonez Hatchback 1.5 75KM 55kW 1978-1988 - Oceń swoje auto
Blacha bez dziur,zakonserwowana.Kolorek czerwony. Model MR87.Dostalem go od dziadka wiec musze nim jezdzic ale mam zamiar zmienic sobie go na Favorit.
Taka pojemnosc a takie osiagi?Ten samochod nie nadaje sie do wyprzedzania Cinqecento i nawet 700!!!Jak jade droga szybkiego ruchu to biora mnie nawet Maluchy (Bisy) a Cinqecento to juz nie mowie.Predkosc max to ok. 160 km/h ale zeby tyle wyciagnac trzeba caly czas grzac i to dobrze.Predkosc do jazdy to 90-110 km/h bo przy wiekszej predkosci to strach ze albo auto sie rozleci albo cos innego sie stanie.Ja jechalem max prawie 155 km/h.Planowane wymienienie go na diesla 1900 GLD.
Klopoty z jedynka i trojka.Po za tym ze cieknie,i klopoty z jedynka i trojka to jest ok.
Ciezko chodzi,nie trwaly ale za to obsluga prosta i dlatego daje mu 2 a nie 1.
Doskonala pod warunkiem ze nikt nie siedzi z tylu i nie ma sie przyciemnionych szyb.
Fotele Inter Groclin.Planowane wymienienie zegarow na taki typ jak ma Caro.
Jesli sie da do dechy gaz to po 3-6 minutach jest ok.
Bezpieczenstwo to jest plus w Poldim.
Przy 150 km/h ma sie dosc.
W stosunku do mozliwosci,zuzycia paliwa i trwalosci to wszystko jest za drogie.
Polonez byl z tego co wiem zawsze drogim autem.Teraz Polonez bez gazu z 1987-1988 w komisie kosztuje mniej wiecej 1200-2000 pln w dobrym stanie.Caro 1.4 GLI 16v rokcznik 1993-1996 to ok. 4000-8000 pln atu z 1997 nawet i 11000 pln.
Jeszcze nic mi nie odpadlo.
Jest prawie bez awaryjny na szczescie.
FSO Polonez Hatchback