RX jest najlepszy, bo nigdy nie zawodzi, samochód kompletnie bezawaryjny. Jeżdżę dużo, do pracy i w trasy, rocznie 30 tys. km, uwielbiam to auto. Kocham jego audio Mark Levinson, a hybryda pozwala mieć średnie spalanie po 50 tys. km 8,2l/100 - cykl mieszany. Bateria ma dziś 14 lat i nigdy nie było z nią problemu. Genialny samochód.
Super, w trybie ecodriving, oszczędny dziadkowóz, ale jak trzeba, ciągnie wystarczająco. Oczywiście nie jest to Cayenne S -400KM, czy ML 400CDI, że o AMG 63 nie wspomnę. Zaliczyłem te modele i wybrałem RX-a, bo nie musi stać w warsztacie. Pamiętajcie, że silnik ma o jakieś 20 % niższy przebieg, to hybryda. A i nic z niego nie cieknie.
Mistrzostwo świata, ...w hybrydzie, to oczywiście bezstopniowy napęd (nie mylić z CVT). Nawet nie nazwę tego skrzynią, bo to absolutnie genialne rozwiązanie, jakby przekładni planetarnej, w której, co najważniejsze, nie ma co się popsuć. Uwielbiam w tym napędzie brak dziury.
Tu mam uwagi do pneumatyki, Oczywiście jest komfort, ale nie nadaje się do szybkiej jazdy na zakrętach. Lexus jest daleki od Airmatica MB, czy PASM Porsche. Wybierajcie bez miechów.
Bez uwag, lakier w 14 letnim RX-e jest doskonały.
Wszystko doskonale.
Najwyższe oceny.
Wszystko idealnie, chociaż mała uwaga do wentylacji foteli - słabo dmucha.
Piąty pasażer ma mniej wygodnie, ale to ogólny standard.
Bardzo dobre.
Pali średnio 8,2, jest bezawaryjny, co jeszcze trzeba ?
W swojej klasie bije wszystkich konkurentów na łeb.
Nawet drobiazgów brak. Fabryczne tarcze hamulcowe wymieniałem po 115 tys. km, bo świetnie hamuje rekuperacja.
RX-a ta kategoria nie dotyczy.
- zużycie paliwa dla silnika 450h 299KM 220kW