Lista ocen Mitsubishi Lancer IX Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW 2007-2015 (27) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 25 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~A.K.
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Klimatyzacja automatyczna ziębi w lato, a podczas zimy- grzeje. Więc spełnia swoją rolę dobrze- uściślając- w zimę \"ciepło\" zaczyna się robić już po kilku minutach. Nie dam oceny 5 ze względu na niefortunnie umiejscowiony czujnik temperatury wnętrza- umiejscowiony jest ponad prawą nogą kierowcy- więc może czasami zawiać bez większego powodu arktycznym chłodem.
Dodane 13 lat temu
~Andrzej Wawa
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Podgrzewane lusterka i tylna szyba działają błyskawicznie. Szkoda, że nie ma podgrzewanej przedniej szyby. Szybko się nagrzewa i równie szybko schładza. Klima przy obecnych temperaturach 30-32'C wciąga około 0.5- 1L gazu na 100km. Zależy od warunków na drodze.
Dodane 6 lat temu
~Damian
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Auto paruje bez włączonej klimy niemiłosiernie, więc trzeba jej używać cały rok. Poza tym wszystko jest w porządku, klimatyzacja automatyczna sprawdza się dobrze, zimą ogrzewanie działa.
Dodane 5 lat temu
~maciuldek
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
na razie jeżdziłem tylko latem więc moge pisac o klimatyzacji. W wersji invite jest ona atomatyczan i spełnia swoje funkcjie choć brakuje tu nawiewu na tylne fotele o czym raczył mi przypomnieć mój syn
~gzesiolek2
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Nie jest źle. odjąłem jeden punkt za odparowywanie szyb przy temperaturach w okolicy 0 stopni... no i za to, że klimatyzacja mimo, że automatyczna jest tylko jednostrefowa...
Dodane 10 lat temu
~rah-v
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Fantastyczna klima i nawiew - działa jak burza, błyskawicznie chłodzi całą kabinę. Jak trzeba - jest lodówka, za to zimą bardzo sprawnie grzeje.
Dodane 12 lat temu
~svalbard
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Nie testowałem jeszcze ogrzewania, ale klimatyzacja w lecie spisywała się bez zarzutu, bardzo szybko we wnętrzu robiło się przyjemnie chłodno.
~Karor
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Samochód mógłby się szybciej nagrzewać (na chwilę obecną testowany tylko w zimie). Poprzednie 2 litry w Focusie I szybciej się nagrzewały niż obecne 1,5.
~wm
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
klima automatyczna działa bardo dobrze - ogrzewanie bardzo wydajne (sprawdzone przy temperaturze minus 15)
Dodane 16 lat temu
Dziennik kosztów dla Mitsubishi Lancer IX Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
6,7
7,5
~gzesiolek
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Szybkie odparowywanie szyb. Grzanie działa sprawnie. Wentylacja też. Nie miałem okazji testować w upały ;)
Dodane 16 lat temu
Mitsubishi Lancer IX Sedan