Ogólnie na początku byłem nastawiony optymistycznie a później okazało się że niektórych części nie można kupić oprócz serwisu a tam ceny odstraszają,
kupienie przepływomierza czy silniczka krokowego poza serwisem jest dość trudne (zobaczcie na allegro czy są)
Ale i tak to auto mi się podoba i go polubiłem i ten duży bagażnik...
Żadnej rdzy a auto ma 11 lat.
Silnik trochę głośny, lubi wysokie obroty, nie jest to mistrz sprintu ale jak wejdzie na obroty to najprzyjemniej jedzie się 100-110 km/h.
Od początku mam problemy z przełączaniem biegów, pierwsze trzy biegi to wielki zgrzyt,
ale za to biegi nie wypadają tylko ciężko wchodzą
Prowadzi się znakomicie, nie jeździłem jeszcze autem które się lepiej trzyma drogi.
Co do zawieszenia to przez pół roku na naszych drogach zaczęło mi bardzo stukać zawieszenie, standardowo wahacze przednie, coś z tyłu też niepokojąco stuka na wybojach.
Bez zastrzeżeń, jak w sedanach cofając trzeba uważać,
Doś szybko zaczyna w środku grzać jak jest zimno, nie spotkałem się z tym wcześniej
Ilość miejsca w sam raz na 4 osoby, wyjazd nad morze z rodziną + bagaże i butla gazowa w bagażniku nie stanowi problemu. Fotele są dziwaczne wyprofilowane ,podobnie jak w mondziiakach pozycja trochę jakby leżąca.
Silnik trochę hałasuje powyżej 4.000 obrotów
Nie mogę zejść poniżej 11 l/100 km gazu na odcinku większość trasa i trochę miasto.
Może to przez to że to nie jest sekwencja.
wymieniłem termostat, przepływomierz, naprawiałem fotel kierowcy, rozrusznik 3 razy (wyjątkowo upierdliwy - poszedł automat a nie bendiks), silniczek krokowy, przerabiałem gaz bo na tym mikserze co był nie dało się jeździć, łaczniki stabilizatora...trochę tego było jak na japoński niezawodny samochód
czejka mnie prawdopodobnie wymiana sprzęgła, wahaczy przód, może też amorków a ceny części nie zachęcają...