Lista ocen Opel Vectra B Sedan (428) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 822 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~pitkrakow@poczta.onet.pl
Sedan 2.0 i 16V 136KM 100kW
dwie naprawy skrzyni biegów, wymiana pompy oleju po 80kkm!!!!!, kolumny kierowniczej, pompy wspomagania, sprężarki klimat. kompletu rozrządu po 40kkm, prowadnicy fotela kierowcy,
Dodane 23 lat temu
~DeWu15
Sedan 1.6 16V ECOTEC 101KM 74kW
Ciągłe problemy z elektryką. W ciągu 4 lat wymieniono 3 alternatory. Raz wymieniono uszczelkę pod głowicą i pompę paliwa, która się zapchała.
Dodane 5 lat temu
~Radar
Sedan 2.0 DTI 16V 100KM 74kW
pompa wtryskowa wydatek minimum 1500 zł, zawór egr, pompa vacum, elekrozawory, kolumna kierownicy i pompa wspomagania i dużo dużo innych.
Dodane 9 lat temu
~Krystian
Sedan 2.0 DTI 16V 100KM 74kW
Przy 200tkm skończyły się szczotki w alternatorze ale do domku dojechał. Przy 220 tkm padła 1 świeca żarowa wiec wymieniłem komplet. Poza tym brak awarii.
Dodane 11 lat temu
~Kreatywny
Sedan 2.0 i 16V 136KM 100kW
Zawodził mnie zawsze wtedy kiedy był mi najbardziej potrzebny czyli LATO! Auto nielubi wysokich temp. A miasto jest dla niego tragedią.
~ISUZU
Sedan 1.7 TD 8V 82KM 60kW
W ciągu mojej pięcioletniej eksploatacji nie miała miejsca żadna poważna usterka. Jako największą usterkę (porażkę) w tym samochodzie można uznać blacharkę.
~Janek
Sedan 1.6 i 16V 101KM 74kW
U mnie nic sie nie działo, po 12 latach zaczyna gdzie niegdzie wychodzić ta ruda k***wa np na kantach dżwi, ale to jest jeszcze do opanowania.
~AENEMA9
Sedan 1.6 i 16V 101KM 74kW
Skrzypiące jak stary tapczan zawieszenie tylne, wymiana wysprzęglika hydraulicznego (holowanie), ściąganie kierownicy mimo ustawionej zbieżności auta, itp..
~Michael
Sedan 2.0 i 16V 136KM 100kW
Padł silnik to chyba dośc poważna usterka. Ogólnie układ wydechowy bardzo słaby punkt programu, rdzewieje pęka. Kolektor ssący bardzo często pada.
~Mobius
Sedan 2.0 i 16V 136KM 100kW
Uważam że generalnie ok bez większych problemów - dbać o eksploatację, robić przeglądy wymieniac rozrzad na czas itd. to jeździ bez problemu.
Opel Vectra B Sedan