Ocena kierowcy - Opel Vectra C Kombi

Arek - VC , 11 lat temu
Silnik 1.8 ECOTEC 122KM 90kW
Rok produkcji 2004
Opel Vectra C Kombi 1.8 ECOTEC 122KM 90kW 2003-2005 - Oceń swoje auto
Inne : jak nie masz takiego samochodu prywatnie to nie zwracasz na niego bezposrednio uwagi.. jezeli masz takie autko w swoim posiadaniu zaczynasz doceniac jego wyglad i zaczyna sie bardziej podobac, zaczynasz poswiecac mu wiecej uwagi i mimo wszystko jak masz lekko sciemnione szybki to i ludzie potrafia sie obejrzec za tak banalnym samochodem. Wybor padl.. jak sie okazuje po przejechanych kilometrach i tym co sie przy nim robi (wymienia czesci eksploatacyjne) jest to wybor jak najbardziej dobry.
nie dam zlego slowa powiedziec.. jest w porzadku wszystko.. jestem pewny, ze zawiezie mnie tam, gdzie potrzebuje..
1.8 16V.. fajny, elastyczny silniczek, bezproblemowy, nie marudzi, nie przeciwstawia się, zawsze słucha :) dla mnie jak najbardziej \"+\".. (nie wiem czy nie mógłby być nieco większy - ciężko było znaleźć w \"D\" 2.0 16V) do 1.8 16V nie mam zastrzeżeń :) reasumujac na 100% lepszy niz te wszystkie diesle tego modelu..
w porządku, nic się nie dzieje.. wszystkie biegi wchodzą normalnie.. nie do końca jestem przekonany czy piaty bieg nie jest za daleko.. ale przesiadłem się ze skody..
auto doskonale się słucha jak je prowadzimy:) nie rzuca nim, nie zjeżdża bez potrzeby.. zadowalająco. aaa.. i tani w utrzymaniu.. kompletny rozrzad to 420 zl bez robocizny..
z przodu dziobek trochę długaśny.. idzie się przyzwyczaić.. (mam czujniki parkowania - uffff - ze względu na żonę) tył w ogóle.. tyle co by spojrzeć czy ktoś jedzie za nami:)
dobrze grzeje i wentyluje.. klima przy poziomie \"3\" bardzo chłodzi - 6 minut i trzeba się zastanawiać czy w bagazniku jedzie jakaś czapka, ewentualnie szalik;)
dużo miejsca.. z przodu, jeszcze więcej z tyłu:) wysokie osoby mogą siadać bezproblemowo.. popis VC w ilosci miejsca
do 90 km/h cichutko..tylko widać obrotomierz, który jest na obrotach, przy 110 km/h juz te silniczek zaczyna o sobie przypominać.. tylko gdzie te 110 km/h jezdzic?
mowiac zartem auto spala ile mu sie wleje.. nie zwracam uwagi na zuzycie paliwa tak naprawde.. nie widze jakos znaczacej roznicy pomiedzy vectra, a poprzednim moim samochodem..
udalo mi sie zakupic szczegolnie zadbany egzeplarz w calkiem dobrym wyposazeniu, gdzie zaplacilem calkiem nieadekwatnie jak kosztuja inne modele z takowym wyposazeniem.. zawsze mam kilkadziesiat stowek wiecej niz inni:)
absolutnie nic sie z nia nie dzieje.. jak przyuwazylem, ze sciera sie kierownica po lewej stronie - czyli od szyby.. gdzies mam zwarcie na swiatlach klapy bagaznika.. czasem mruzy, czasem przestaje - musze sie za to wziac.. nic mi sie z innych drobiazgow nie przytrafilo.. oby tak dalej..
brak!

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 ECOTEC 122KM 90kW [l/100km]