Lista ocen Opel Zafira A 1.8 16V 116KM 85kW 1999-2000 (34) - Ergonomia

Na liście zabraknie 57 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~feniss
Van 1.8 16V 116KM 85kW
wiecej niż dobrze niskie umieszczenie lewarka zmiany biegów jest dyskusyjne - myślę że to kwestia gustu; w wersji elegance jest montowany obszerny podłokietnik - bardzo przydatne; do niektórych przycisków na słupku trzeba wyraźnie sięgać - to minus; na plus - operowanie radiem na kierownicy; fotele sztywne ale wygodne w długich trasach; źle że nie mozna regulować konta nachylenia zagłówków; przydałby sie też trzeci pas bezwładnościowy z tyłu...
Dodane 19 lat temu
~Pepe
Van 1.8 16V 116KM 85kW
Może i kierownica wygodna, deska rozdzielcza trochę tandetna, ale wszystko na swoim miejscu. Ale fotele - porażka. Twarde jak deska, krótkie siedziska, i nieuregulowane, wygięte do przodu pod dziwnym kątem zagłówki. W połączeniu z twardym jak deska zawieszeniem - najbardziej niewygodne auto, jakim jeździłem. Regulacja odcinka lędźwiowego nic nie daje, bo też jest koszmarnie twarda i obija nerki. Brrrr...
Dodane 7 lat temu
~Mihalsky
Van 1.8 16V 116KM 85kW
Zbyt wiele w tym aucie do sterowania nie ma. Raptem trzy pokrętła i kilka przycisków. Nie ma się w czym pogubić. Kierownicę mam ze sterowaniem radia, ale i tak nie używam ponieważ radio wymieniłem, bo kto nawet pamięta kasety magnetofonowe?
Dodane 11 lat temu
~Grzesiek
Van 1.8 16V 116KM 85kW
W miarę ok chociaż brak np. regulacji częstotliwości wycieraczek przy trybie przerywanym. Troszkę krótkie siedziska przednich foteli. Dużo schowków i miejsc gdzie można położyć np butelkę z wodą lub telefon. Podłokietnik przeszkadza trochę w zmianie biegów
Dodane 14 lat temu
~alois
Van 1.8 16V 116KM 85kW
brak możliwości regulacji czasowej wycieraczek, przy pojedynczym naciśnięciu wycieraczek ze spryskiwaczem maże 4 cykle, 2 ostatnie prawie na sucho ,zła jakość plastików przedniego pulpitu
Dodane 16 lat temu
~radoslawza@wp.pl
Van 1.8 16V 116KM 85kW
Niby wszystko jest pod reką ale to wykończenie. Mnie zniechęciło do tego samochodu. Jak już pisałem miałem paska i to jest ergonomia i wykonanie . Teraz wszystkie auta porównuje do niego.
Dodane 18 lat temu
~MarekOpel
Van 1.8 16V 116KM 85kW
ergonomia dla mnie doskonała po przejechaniu ponad 1500 km. bez przerw tyle co na tankowanie wysiadłem nie połamany ani bardzo zmęczony.
Dodane 11 lat temu
~cracus
Van 1.8 16V 116KM 85kW
nie mam problemow, jedynie \"dotarcie\" do rezerwy wymaga nieco wysilku, najgorzej gdy auto jest kompletnie zaladowane. Trzeba wtedy czesc bagazu wypakowac
Dodane 13 lat temu
~tomek m
Van 1.8 16V 116KM 85kW
jest dobrze, ale zawsze mogłoby być lepiej - sporo miejsca, przydałoby się trochę więcej schowków oraz dodatków typu podstawki pod kubki
Dodane 14 lat temu
Dziennik kosztów dla Opel Zafira A 1.8 16V 116KM 85kW
8,7
9,1
~Fuksiczek
Van 1.8 16V 116KM 85kW
Stary styl oplowski, wszystko intuicyjne. Jeździłem wcześniej vectrą i astrą, więc nie musiałem się przyzwyczajać.
Dodane 10 lat temu