Ocena kierowcy - Peugeot 206 Hatchback

Kowal, 22 lat temu
Silnik 1.4 i 75KM 55kW
Rok produkcji 1998
Peugeot 206 Hatchback 1.4 i 75KM 55kW 1998-2009 - Oceń swoje auto
Ogólnie jestem zadowolony. Żadnych zbędnych wodotrysków, bo auto mi służy do przemieszczania się a nie do bajerowania, a i tak jak nawoskowany wyjedzie z myjni to wszyscy się oglądają.
przydałby sie wiekszy moment obr. przy nizszych obrotach (chyba sobie sprawie diesla); ciut za glosny
trzeba sie troche namachac wajcha ale ogolnie jest dobrze
mala wrazliwosc na boczny wiatr swietna stabilnosc choc osobiscie preferuje twardsze zawieszenie
mocno przeszklony, choc kiedys mialem przypadek ze zblizajac sie do skrzyzowania nadjezdzający samochód "ukryl" sie za slupkiem pomiedzy przednia a boczna szyba - malo brakowalo ;)
ma troche niewygodne fotele - slabo podtrzymuja okolice lędźwi - jeśli nie powiedzieć że wcale; mozna by tez pomyslec o lepszym ulozeniu lewej nogi - podporka na nia przeznaczona wg mnie jest troche za blisko przez co siedząc bardziej obciąża się prawy pośladek (prawa noga wyciągnięta na gazie) a plecy wyginają się w poprzek. Po dluższej jeździe odczuwam bóle w lewym boku pod żebrami i ogólnie się czuję troche powyginany, ale to chyba przez moje prawie dwa metry wzrostu...
mocno hałasuje przy i wpuszcza do środka dużo zanieczyszczeń
Ja jestem duży (194 cm) a mieszcze sie bez problemu, z tylu tez jest duzo miejsca - generalnie jak na tej wielkości auto to rewelacja!
na wysokich obrotach silnik huczy, powietrze opływające huczy, a na wybojach deska rozdz. skrzypi (obluzowala sie troche po stluczce)
Na trasie spisuje sie swietnie 6.5 litra, a wolno nie jeżdze. Codzienne dojazdy do pracy (ok. 15 km) i codzienna jazda po miescie - ok. 7.5 . Naprawy? Póki co najwiecej wydałem na klepanie blachy ;)
tak trzymac
Przed tym jak go kupilem mial 40 000 na liczniku i stal 3 lata na parkingu policyjnym przez co wydech totalnie przerdzewial - w ciagu tych 4 lat co nim jezdze pare razy wydech pospawalem, wymienilem srodkowy tlumik (ok.200 zl za polska podrobke) i poki co jest ok. Wymieniane tez byly szczotki rozrusznika - rozsypaly sie ze starosci..
Wymienione sprzeglo po ok 70 tyś. Od jakiegoś czasu przy przyspieszaniu na skręconych kołach odzywają się przeguby - wg mechaników można jeszcze długo jeździć, byle na zakrętach nie za ostro.
Peugeot 206 Hatchback