Ocena kierowcy - Peugeot 307 I Hatchback

kdabrowski1@wp.pl, 23 lat temu
Silnik 1.6 16V 109KM 80kW
Rok produkcji 2001
Peugeot 307 I Hatchback 1.6 16V 109KM 80kW 2001-2005 - Oceń swoje auto
tragedia, za te pieniądze nie warto tego kupować
silnik mało dynamiczny, wręcz ospały, nie reagujący żwawo na pedał gazu, głośna praca powyżej 3800-4000obr
skrzynia dobra, średniej długości przełożenia-zdecydowanie brakuje 6 biegu
odczuwalne znoszenia samochodu na prawo (opór na kierownicy) zwłaszcza powyżej 120km/h, odczuwalne nierówności przenoszą się na fotele, stuki podwozia
bardzo dobra, zwłaszcza z przodu i z boku. Nieco gorzej z lusterkami. Największy plus to wycieraczki o wahadłowym trybie pracy
ogólna bryła bardzo ładna, jednak współczynnik powietrza jest stanowczo za wysoki. Odczuwa się to zwłaszcza na trasie przy większych prędkościach rzędu 130-170km/h, gdzie szum powietrza i opon drażni kierowcę i uniemożliwia prowadzenie rozmowy, zwłaszcza pasażerów siedzących z tyłu
klimatyzacja automatyczna znakomita, szyby bardzo szybko odmarzają
dużo miejsca z przodu i z tyłu, choć kokpit mógłby być bardziej oddalony od pedału gazu i fotela kierowcy
fatalne wyciszenie. tak jak wcześniej napisałem, szumy powietrza i opon utrudniają jazdę. Po drugie głośna praca silnika i alternatora
Niestety poziom spalania podawany przez producenta nijak ma się do spalania mojego 307. W mieście spala około 10.0l, na trasie 8.0-8.5l. Srednio zamyka się na poziomie 8.5-9.0l/100km. Samochód jest na gwarancji więc nie wiem jaki jest koszt przeglądów i napraw
brak komentarza
po 2 dniach wymieniono półkę na okulary, potem jeszce raz ją wymieniono. W sumie od 7 miesięcy serwis Peugeota jest moim drugim domem, w którym jestem 2-3 razy w tygodniu po 3-4 godziny.
W ciągu 7 miesięcy uzytkowania wymieniono mi 2 poduszki powietrzne przód, podkładki pod amortyzatory, przeguby, 2 razy immobiliser, kilkakrotnie kasowano komputer, wymieniono przepustnicę,
Dziennik kosztów dla Peugeot 307 I Hatchback 1.6 16V 109KM 80kW
7,6