Auto przede wszystkim bardzo ładne. Jeżdżąc w różne miejsca często byłem zagadywany na stacjach paliw, parkingach co to za auto. Ba nawet pod jedną salą weselną ktoś robił z nim sobie zdjęcia :) Miałem kilka aut ale przy żadnym tyle razy nie słyszałem od ludzi, "ale Pan ma ładne auto" Polecam kolor Avatar wersja GT i ciemne felgi portland 18 cali. Mój 84 letni dziadek stwierdził po trasie 70 km, że to pierwsze auto w którym słyszy na tylniej kanapie osoby z przednich foteli. W srodku nawet na dużych nierównościach nic nie skrzypi nic nie szeleści. Systemy wspomagające działają jak należy. Światła Matrix też bardzo dobrze w nocy oświetlają. Po trasie 700 km z jednym przystankiem plecy nie bolą, siedzi się wygodnie. Na tygodniowy wyjazd z 3 dzieci zapakowaliśmy się bez problemu. Jak narazie jedyny problem występował na samym początku, że czasem przy uruchomianiu silnika wyskakiwała usterka ale na ASO wgrali nowe oprogramowanie i problem znikł. I zbieżność po 3000 km ustawiałem. Przez te 17 tys km tylko zmiana oleju i tyle. Jedyny minus to trochę spalanie. Miałem poprzedniego 308 sw 1.6 ehdi to na trasie kręcił się koło 5 l a na autostradzie 140 - do 6 maks. W tym 1.2 pt na trasie 6-7 autostarda 7-8 . troche mało miejsca na tylniej kanapie
Trochę większe spalanie niż deklaruje to producent
Płynnie zmienia
Dla mnie Icocpit super
Mało miejsca na tylniej kanapie
za 131 tys uważam, że wyposażenie jest super. Jedynie nie mam masażu i podgrzewanych foteli a tak to wszytsko
wyrzucał błada przy odpalaniu ale to wina oprogramowania. Mam go 10 miesięcy i 17 tys km i zero usterek
brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 PureTech 130KM 96kW