Ocena kierowcy - Porsche Macan SUV

Silnik 2.0 252KM 185kW
Rok produkcji 2018
Okres użytkowania: 1 rok
Porsche Macan SUV 2.0 252KM 185kW 2016-2019 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu : No to zaskoczyło, czytałem, że jest fajnie, ale tu bardzo miło zaskoczyło.
Inne : Nie miałem w sumie żadnej.
Wiedziałem co kupuje, bo przesiadałem się z Q5 2018. Tutaj tylko pewne elementy doprecyzowane, fotele wygodniejsze, a nie taborety z Q5 :D , troche bardziej sportowa pozycja, lepiej w odczuciach - opłacało się.
Wiedziałem co biorę, bo przesiadałem się z Q5 2018 2.0 tfsi,a ponieważ ten silnik baaaaardzo mi odpowiadał, to jestem zadowolony. Nie patrze na spalanie, tylko na koszt serwisu, części kupimy w audi, a jak sie postaramy to w skodzie :D (więc tanie naprawy) .
Lepsza niz w audi, szybciej zmienia biegi.
Jest przyjemny, Jedyna kwestia, że przesiadając sie z Audi Q5 , tu jest twardsze, mogło by być tamto... no ale nie jest.
Bez zarzutu.
Podobnie jak w każdym aucie w tym segmencie.
Musze przyznać, że ergonomia stoi tu na bardzo wysokim poziomie. Fotele są świetnie wyprofilowane, dobrze trzymają w zakrętach, a jednocześnie zapewniają komfort na dłuższych trasach. Konsola pełna przycisków może na początku przytłaczać, ale po krótkim czasie wszystko jest pod ręką i obsługa staje się intuicyjna. Kierownica i pozycja za nią pozwalają poczuć pełną kontrolę nad autem, widoczność też jest calkiem dobra jak na prosiaka. Z tyłu miejsca jest trochę mniej, ale i tak Macan dobrze łączy sportowy charakter z codzienną funkcjonalnością.
Działa, wiec ok
Dla rodziny 2+2 jest optymalnie. Na wycieczki za granice nie jeżdzę , bo mam samolot. Walizki wsadze, dzieci miejsce na nogi mają.
Jest ciszej niż Audi Q5, nie słychac silnika.
No napewno jest to model ekonomiczny - mówie o serwisie.
Fotele są wygodne i dobrze trzymają, nawet jak się trochę mocniej dociśnie w zakrętach. Konsola ma sporo przycisków, ale szybko można się do tego przyzwyczaić i obsługa staje się naturalna. Pozycja za kierownicą daje świetne poczucie kontroli, a jakość materiałów we wnętrzu czuć od razu. Jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny – nie jest to tani samochód, ale widać, za co się płaci. To auto dla kogoś, kto chce mieć zarówno sportowe wrażenia z jazdy, jak i wygodę na co dzień.
Nic mi się nie przytrafiło przez rok.
Nic mi się nie przytrafiło przez rok.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 252KM 185kW [l/100km]

11,7