Lista ocen Renault Megane I Kombi 1.4 i 16V 95KM 70kW 1999-2003 (26) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 19 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Bartek
Kombi 1.4 i 16V 95KM 70kW
bardzo lekko sie prowadzi, nie jest tak toporna w porownaniu do niemieckich czolgów (przeciez VW to nie samochod,a szczegolnie golf po tuningu szpachlu :) ) Dość zwrotna jak na kombi. Komfort jazdy bardzo wysoki - samochód wręcz płynie
Dodane 20 lat temu
~Rafał
Kombi 1.4 i 16V 95KM 70kW
Bardzo miękki. Auto stoi dość wysoko, więc bez wahania zdecyduję się na twardsze obniżone zawieszenie (-3cm). Prowadzi się wystarczająco komfortowo, ale z racji miękkości bywa nieprzewidywalne. Po utwardzeniu powinno być dużo lepiej.
Dodane 15 lat temu
~Walgrad
Kombi 1.4 i 16V 95KM 70kW
Pewnie nie uwierzycie ale auto mimo komfortowego zawieszenia doskonale trzymało w zakrętach. Podejrzewam że było to skutkiem szerszych i niższych opon jak w originale.
Dodane 11 lat temu
~tomek179a
Kombi 1.4 i 16V 95KM 70kW
Ciągle sworznie na wahaczu do wymiany nie kupowałem najtańszych. Zawieszenie non stop robione jak nie łączniki stabilizatorów to łożyska. Po polnych drogach nie jeżdziłem.
Dodane 11 lat temu
~Sroqraf
Kombi 1.4 i 16V 95KM 70kW
Układzik sprawuje się wyśmienicie. Po zimie wymieniłem wszystkie elementy zawieszenia (poza amortyzatorami), auto jeździ naprawdę przewidywalnie - tego właśnie wymagam :)
Dodane 15 lat temu
~Piotrek
Kombi 1.4 i 16V 95KM 70kW
Wbrew panującym opiniom, że we francuzach leci często zawieszenie- dementuję to. Komfort jazdy zdecydowanie lepszy niż w popularnych ostatnio niemcach.
~Darek37
Kombi 1.4 i 16V 95KM 70kW
Dobrze tłumi nierówności jezdni lekko podsterowny .przetestowany po drogach Ukrainy z pełnym obiązeniem i kompletem osób na pokładzie
~wike
Kombi 1.4 i 16V 95KM 70kW
102 tys km - bez zadnych napraw, to jak na auto eksploatowane w terenie górskim czasami po polnych drogach i dziurach, załadowane to wynik bdb
Dodane 19 lat temu
~the_stig
Kombi 1.4 i 16V 95KM 70kW
jesli ktos nie jezdzil wczesniej meganem kombi to umrze ze strachu. ale jak sie przyzwyczaisz to dostrzezesz ze zawieszenie jest calkiem dobre
Dodane 20 lat temu
~deer
Kombi 1.4 i 16V 95KM 70kW
Układ nie jest sportowy, ale mi to odpowiada. Słaba jazda na wprost, ale prowadzenie dość pewne.
Renault Megane I Kombi