Lista ocen Renault Megane II Kombi (157) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 97 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~maro (marekpop1@op.pl)
Kombi 1.5 dCi 86KM 63kW
Odpukać dotej pory wymieniłem tylko czujnik świateł stopu ten pod pedałem chamulca bo blaszki się w nim starły , z "legendarną" elektroniką w renówkach nie było problemów jak do tej pory , wiadomo że żarówka to i nowa może się przepalić bo mi padła h7 i postojówka
Dodane 17 lat temu
~Francik
Kombi 1.5 dCi 105KM 77kW
cóż, drobiazgi już się dzieją, obecnie pojawiają się problemy z zamykaniem drzwi przyciskiem na klamkach z lewej strony (w wersji tzw karty "wolne ręce"), to trochę uciążliwe i trzeba będzie zgłosić tą usterkę w ramach gwarancji, innych drobiazgów na razie nie ma
Dodane 19 lat temu
~Korneliusz
Kombi 2.0 i 16V 135KM 99kW
Z autem nie można się nudzić - coś się zawsze znajdzie, a to nie działająca szyba, a to filtr kabinowy wyskakuje z miejsca, tu złamany jakiś uchwyt, tam jeszcze coś... ale nie jest źle. Jest przeciętnie, na prawdę, nie można narzekać, nie można pochwalić...
Dodane 9 lat temu
~Piotr
Kombi 1.5 dCi 105KM 77kW
żeby nie było za słodko, to czasem wariuje sterowanie przednich szyb, zamiast do góry to pojdzie w dół, ale wystarczy przycisnąć kilkakrotnie i jedzie jak trzeba. Albo zresetować moduł poprzez min 5 sekund przytrzymanie przycisku szyby w którymś położeniu
Dodane 11 lat temu
~łodziak
Kombi 1.6 i 16V 115KM 85kW
masa drobnych, ale uciążliwych awarii - klamki hands free były naprawiane dwukrotnie, nie wiem czemu, ale ciągle palą mi się żarówki w przednich reflektorach, radio głupieje często. Każdy drobiazg naprawiałem - cena w ASO nigdy nie była niższa niż 200PLN.
Dodane 16 lat temu
~Jędrek
Kombi 1.6 i 16V 115KM 85kW
mimo wielu dziwnych opinii na temat tego samochodu u mnie do tej pory nic się nie dzieje. Raz zapomniałem wyciągnąć kartę tak jak auto kazało (bo komunikaty wszystko tłumaczą) i wszystko zgasło. Zamknąłem, otworzyłem i OK. To wszystko.
Dodane 17 lat temu
~boloh@op.pl
Kombi 1.5 dCi 86KM 63kW
Najpierw miałem z nim trochę drobnych usterek-"wieku dojrzewania"-coś dokręcić , coś się zwiesiło,zaświeciło-lampka,klima, coś wymienić.-wszystko na gwarancji.Obecnie (odpukać ) od roku bez zarzutu leje tylko dobry olej (tankuje tylko na BP-ultymate) i jezdże
Dodane 18 lat temu
~Tedi
Kombi 1.5 dCi 86KM 63kW
wymiana żarówek średnio co 2 miesiące; kiedy w serwisie zgłosiłem że wykładzina wychodzi spod plastików dostalem dość dziwne wyjaśnienie - że to francuzi składali, ale za to w thali albo loganie jest już dobrze :| , trzeszczące plastiki,
Dodane 19 lat temu
~jankesdz
Kombi 1.6 i 16V 115KM 85kW
Permanentny problem z światłami xenonowymi, przetwornicami. Dostawała się woda i zalewała przetwornice. Nówki ponad 1000zł sztuka, notabene Porsche Cayenne ma takie same przetwornice. Używki można znaleźć ~250zł
Dodane 2 lata temu
Dziennik kosztów dla Renault Megane II Kombi
6,0
7,4
9,6
~AnD
Kombi 1.5 dCi 105KM 77kW
liczne usterki: przetarcie się przewodu od jakiegoś czujnika i samochód jedzie na lawecie do serwisu ( 43000 i 98000 ), podnośnik prawej szyby 73000, sterownik do klimatyzacji wymieniany 2 razy, no i te żarówki wymieniane co ok 8000
Dodane 14 lat temu
Renault Megane II Kombi