Ocena kierowcy - Renault Rafale SUV

Mikee, 20 godzin temu
Silnik 1.2 E-Tech Full Hybrid 200KM 147kW
Rok produkcji 2025
Okres użytkowania: 1 rok
Renault Rafale SUV 1.2  E-Tech Full Hybrid 200KM 147kW od 2024 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu : Fajniutko przyspiesza od 0km/h, zwłaszcza przy wyłączonej rekuperacji
Inne : Software miewa denerwujące błędy
Praktycznie wszystko jest ok, przyspiesza dynamicznie, skrzynia daje radę, dużo miejsca, super wygodne siedzenia, świetne wykończenie dobrymi materiałami. Super fajnie jeździ się po mieście z 4control, byłem zaskoczony, jak dużo zmieniają skrętne koła. Jedyne problemy, jakie widzę, to android auto, gdy kilka telefonów jest w samochodzie i ogólnie soft miewa problemy czasami (raz przestał działać dźwięk, innym razem nie chciała się zrobić aktualizacja). Druga sprawa to półka w bagażniku zamiast rolety, mi przeszkadza (ale pewnie dlatego, że z racji niskiego garażu mam ustawione otwieranie w miarę nisko). Nie zauważyłem braku mocy, drgań ani żadnych innych problemów z jazdą. Tak czy siak, na drodze jesteś wyjątkowy, wyglądasz jak milion dolarów, a w środku masz poczucie "pławienia w luksusie", choć to teoretycznie tylko Renault ;) Ten samochód można raczej kochać, a nie lubić.
3 silniki, a działa całkiem fajnie. Jedyny problem to pewna dziura między 90 a 120km/h, ale zadziwiająco szybko nauczyłem się ją mitygować.
Spora konsola przy lusterku wstecznym przeszkadza jak ktoś lubi mieć wysoko ustawiony fotel
W tym samochodzie wszystko jest na swoim miejscu.
Sporo cichszy niż RAV4, którą miałem wcześniej.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 E-Tech Full Hybrid 200KM 147kW [l/100km]

7,7