Ocena kierowcy - Saab 9-5 I Sedan

Misiek, 19 lat temu
Silnik 2.3 i T 170KM 125kW
Rok produkcji 1998
Saab 9-5 I Sedan 2.3 i T 170KM 125kW 1998-2001 - Oceń swoje auto
Piekne auto dla indywidualistów. Niesamowite ma przyśpieszenie. Jest to napewno oderwanie od szarej rzeczysistości kompaktów ala Golf, Astra itp I pamiętajcie. było kiedyś takie hasło: Why you drive a car when you can pilot a SAAB :D
Świetnie ciągnie już od małych obrotów; wiadomo turbo
automat czasami potrafi się zagubić w zmianie biegu ale jest ok
dobrze trzyma się drogi
widocznośc bardzo dobra. Jedynie z tylu zamonowalem czujnik cofania i teraz jest lux
wszystko jest na swoim miejscu jak to w SAA-ie. I ta stacyjka w tunelu środkowym:)
Zimą szybko isę nagrzewa latem dobrze chłodzi. Klimatyzacja automatyczna dwustrefowa
z przodu jest wygodnie. Jednakże przy moim ustawieniu fotela z tyłu brakuje trochę miejsca na nogi.
do 140 jest cichutko potem zazyna być głośny
spalanie gazu to w mieście 14-15l (wtrysk sekwencyjny) poza trasą udało mi się zejśc do 10 l gazu. Ceny przeglądów nawet przyzwoite jesli isę do ASO nie jeździ
Ja swojego kupilem za 30 tys zl. Za te pieniądze mógłbym co najwyżej sprawić sobie Pande. Jestem zadowolony. Ceny częsci i serwisu są naprawdę przyzwoite tylko trzeba wiedzieć gdzie kupować i serwisować:)
padl mi wyświetlacz komputera; ponoć typowe naprawa 100 zl więc w graniahc rozskadku. Do tego silniczek wycieraczek reflektorów ale to normalne bo byl francuski Sagema
Nigdy mnie nie zawiódł
Dziennik kosztów dla Saab 9-5 I Sedan 2.3 i T 170KM 125kW