Ocena kierowcy - Seat Toledo II

Silnik 1.9 TDI 110KM 81kW
Rok produkcji 2002
Okres użytkowania: 5 lat
Seat Toledo II 1.9 TDI 110KM 81kW 1999-2004 - Oceń swoje auto
Mam Toledko 2002r.1,9 TDI 110KM od 5 lat i jestem z niego bardzo zadowolony.Autko jak na razie sprawuje się super (115000km),jest ekonomiczne 4-6l./100km.wypas pełny,kufer 500l.komfort jazdy,wygląd wewnętrzny i zewn.ale chciałem go zmienić na coś młodszego.Wybór był trudny(widział mi się:ford s-max i nowe mondeo,audi a(s)4,merc b-klas,passat b6)padło na passata 2.0 tdi oczywiście combi.Po roku poszukiwań znalazłem takiego jak chciałem(navi,chromy,bluetooth,welur,pamięć foteli,nagłośnienie dynaaudio,gniazdo 220v,sterow.w kierownicy,kolor),ale to nie to czego oczekiwałem.Byłem i jestem zawiedziony podejściem do klijenta FIRMY jaką jest VW.1 Jakość wykończenia(tandetne plastiki,trzeszczenia).2 Wyposażenie standardowe(gumowa kierownica!!!wstyd!!!dopłata do wszystkiego nawet w wersji Hadlain,miejsce na parasol jest i jak chcesz -PŁAĆ!!! ).3 Gdzie Polskie menu w komp.i navi.(jest rok 2011 nadal brak)mają nas gdzieś!!!.4 Toledko prowadzi się lepiej,dużo mniej pali(na trasie 4l.),ma mniejszą turbo dziurę i koszty utrzymania, ogólnie jest lepiej wykończone i na razie bezawaryjne.Passata po roku sprzedałem ,a toledko mi służy dalej.Porównując jeszcze toledko 2 i golfa 4 w standardzie. Toledko-radio 8 głośników,klamki w kolorze,3 zagłówki z tyłu,elektryka szyb,central,kierownica trójramienna.Golf-radia brak,klamki czarne, zagłówki z tyłu brak(TO JEST BESPIECZEŃSTWO),centralny zamek brak,chcesz kierownice trójramienną-płać,wnętrze bezpłciowe .Ergonomia w golfie i passacie b5 sterowanie szyb i lusterek (kto to tak umieścił!!!)MOGĘ TAK W NIESKOŃCZONOŚĆ.Uważam że VW jest dla troszeczkę dla ułomnych i zboczonych ludzi.
mam czujniki cofnia
klimatronik