kultura pracy jest tragiczna on po prostu boi się obrotów powyżej 3000, elastyczność tragedia, kiepsko pali zimą
bardzo nieprecyzyjna, 1, 5 i wsteczny rzadko wchodzą za pierwszym razem no chyba że się podchodzi do tego bardzo siłowo, jeśli chodzi o zestopniowanie to jest ok
kiepsko się prowadzi nieobciążona trochę lepiej jest z obciązeniem, jeden plus za lekko obracającą sie kierownicę
widoczność dobra
brak podświetlenia przełaczników, włącznik lampy przeciwmgielnej schowany koło lewego kolana, brak kontrolki hamulca ręcznego
ogrzewanie tragedia, u mnie spotęgowana wywierconą dziurką w termostacie
jak na tę klasę to ciasnota, w Favorit jest o niebo więcej
głośna od 3000 a oprócz głośnego dźwięku silnik brzmi bardzo nieprzyjemnie
na trasie z pełnym obciążeniem można zejść do 5,5 litra w mieście ok 9 w zimę, w lecie trochę mniej
no gdyby nie ten wadliwy układ chłodzenia to samochód jest wart swojej ceny, dużo lepszy od malucha a części w tej samej cenie (albo nawet tańsze) i przede wszystkim wygodniejszy
przez 9 lat esploatacji nie miałem kłopotów z drobiazgami praktycznie nic oprócz uszczelki pod głowicą (patrz poważne usterki)
przegrzewanie się silnika to jest zmora każdej skody z silnikiem z tyłu, praktycznie uszczelka pod głowicą przepala się co 10- 15 tys, przegrzewanie się silnika było głównym powodem przerw w podróży ( wywiercenie dziurki 0,3 cm w termostacie zmieniło to diametralnie od tej pory silnik się nie zagotował ani razu, teraz już nie mam tego samochodu ale sprzedałem go znajomemu i on wstawił niemodyfikowany termostat i znowu problem gotowania zaczął występować)