ogólnie ok poza tymi szczególami o których pisałem. wniosek z eksploatacji nasuwa mi sie taki, że warto kupić bogatszą i lepszą wersję niż potem dokupować akcesoria i montować wyp. dodatkowe. jeśli kupie następną fabię to wersję elegance...z całością wyposażenia fabrycznego
słabe przyspieszenie,dobra elastyczność: w mieście jeżdżę na 5 biegu, niewielkie wycieki spod głowicy
krótkie skoki drążka i dobre stopniowanie, 1 biegt za krótki, sporadyczne problemy przy właczaniu 2 biegu, nie zahacza...
dobre wybieranie nierówności ale na krótkich poprzecznych nierównościach jest wyraźne szarpanie, duże znaczenie ma ciśnienie w oponach, zawieszenie dobre ale nietrwałe...duże koszty wymian i napraw już po ok. 30 tys. km, dużo zależy od egzemplarza,
słupki przednie rzeczywiście trochę zasłaniają widoczność, małe prawe lusterko mi nie przeszkadza, jest ok.
wszystko na swoim miejscu oprócz zapalniczki...ale ja nie palę także nie ma tego problemu, nieco prościej w formie i treści niż w VW
ok pod warunkiem, że filtr pyłkowy jest czysty, z klimą pewnie w lato byłoby lepiej...ale 6000 zł za klimę? to przesada
z przodu ok. z tyłu gorzej chociaż przy moim wzroście 190 cm i regulacji wys. fotela dorosła osoba ma wystarczająco miejsca
poprzednio jeździłem felicią i corsą i widzę znaczną różnicę. jest znacznie lepiej
zużycie paliwa: 5,5 lato-6,5/7,0 zima ale ja się staram nie spieszyć i w mieście jadę często na 5 biegu,na trasie podobnie pali, ceny przeglądów są niespółmiernie wysokie do jakości usług. na przeglądzie często pomijają niektóre czynności, samochód jest w środku zabrudzony przez mechaników, nie jest sprawdzone ciśnienie w oponach. przy naprawie jednej rzeczy albo montażu wyposażenia serwis "potrafi" zepsuć 3 inne przy okazji
w momencie zakupu w 2002 był to dobry stosunek ceny do jakości, ale teraz fabia z tym wyposązeniem, które mam kosztuje ok. 2500 więcej natomiast skoda niektóre elementy wyp. wycofała lub zamieniła na gorsze np: reflektory z czarnymi ramkami...
w sumie nie ma co narzekać ale jakość elementów wnętrza i ich spasowanie budzi pewne zastrzerzenia. trzaski w środkowej części deski rozdzielczej i zaczepów kanapy oraz rezonans głośników w drzwiach to niby drobne sprawy ale uciążliwe, sprawy z którymi walczę z różnym skutkiem
bez usterki na drodze, zawsze "zapala" po nocy, wymieniłem raz tuleje stabilizatora...ale nic mi nie stukało. serwis stwierdził że były luzy:)