Lista ocen Skoda Favorit Kombi (64) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 70 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~crazy.simon@interia.pl
Kombi 1.3 54KM 40kW
Ogromny minus da konstruktorów za brak możliwości sprawdzenia poprawnego działania czujnika temperatury włączającego wentylator chłodnicy. Konstrukcja powoduje, że jak płyn zagotuje się w korku to pęka chłodnica. Mało to przyjemne, ale udało się uratować sytuację i wrócić do domu o własnych siłach - trochę żywicy epoksydowej i mata z włókna szklanego czynią cuda. Druga rzecz to tablica bezpieczników i przekaźników - trzeba tam zaglądać...
Dodane 21 lat temu
~k. z koszałkowa
Kombi 1.3 54KM 40kW
Choc nie popisala sie miejscowa ASO. Przy wymianie wydechu z nieznanych powodow zagladali do silnika i wymienili tlok !!! kryminalna sprawa !!! Wyszla na jaw po roku gdy wymienialem uszczelke pod glowica (byc moze niechluje zle skrecili na powrot silnik). Byla to pierwsza wizyta w warsztacie skodziny (50tys, 10lat) stad moja pewność o winie ASO
~Marek
Kombi 1.3 54KM 40kW
NIC. I to jest pocieszające, choć naprawdę tym autem nie można szaleć na polskich drogach bo po prostu się rozsypie po kilkudziesięciu tys. km. (tak miałem z poprzednim formanem, ale to była polska wersja LS i to sprzed modernizacji z 1992 roku). Problemem stałym tego modelu jest rdza. Trudno kupić w dobrym stanie blacharskim.
Dodane 19 lat temu
~cerleg1@o2.pl
Kombi 1.3 63KM 46kW
Jak na ten przebieg jest nieźle. Wymiana całkowita tylnych hamulców( zardzewiały) i regeneracja układu kierowniczego( rok mnie ostrzegał w końcu nawalił - sam sobie jestem winny). Ogólnie wóz ostrzega o wszelkich koniecznościach awarii. Jeśli go słuchamy i doglądamy chodzi jak zegarek i nie sprawia problemów w trasie.
~g_b@wp.pl
Kombi 1.3 58KM 43kW
W sporadycznych przypadkach może paść cewka zapłonowa lub nawet moduł(to zwłaszcza przy zalaniu). Poza tym samochód niezawodny, można śmiało robić setki kilometrów bez obawy o jakąkolwiek awarię (pod warunkiem że dbamy o auto).
Dodane 17 lat temu
~TAPTA
Kombi 1.3 63KM 46kW
po wjechaniu w kaluze silnik czesto gasl; po deszczu czesto nie zapalal. Czujnik temperatury NIGDY (nawet po wymianie na nowy) nie zalaczyl mi wentylacji chlodnicy (efekt: zagotowana woda w chlodnicy, poszerzone pierscienie)
~mrs_j@wp.pl
Kombi 1.3 63KM 46kW
Nie ma poważnych usterek, jedynie po wypadku mogą się zdarzyć. Najdroższą rzeczą była u mnie wymiana sprzęgła, bo tarcza poszła (przy ok 180.000-rok 2000), od tej pory NIC ! Nawet akumulator ma 6 lat i nic sie z nim nie dzieje!
Dodane 22 lat temu
~Jarek
Kombi 1.3 54KM 40kW
Zdarza sie, popsula mi sie chlodnica (przeciek) - potrzeba kupna nowej, inaczej nie da sie jechac. Ale gdzie dostac chlodnice do Formana we Frankfurcie n/M??? (a tam mnie to dopadlo...)
Dodane 24 lat temu
~radas BYDGOSZCZ
Kombi 1.3 63KM 46kW
155tys,km przednie amory wymiana,tuleje przednich wachaczypo kolejnych 10tys,km po170tys,km wspulpracy odmuwilo sprzeglo 215zl,i jak na pierwszy raz to 7godz. pracypod samochodem
Dodane 23 lat temu
~/jacek/m
Kombi 1.3 54KM 40kW
tylko raz stanęła i wracała lawetą - rozsypało się łożysko prawego tylnego kołai powaznie zahamowało koło ale do opanowania przy 80km/h
Dodane 17 lat temu
Skoda Favorit Kombi