Auto czeskie i to widać na każdym kroku. Niemiecki jest tylko właściciel fabryki (to do moich poprzedników). Ale po aucie w cenie Cinquecento sportinga cudów się nie spodziewałem. Ogólnie może być, a w porównaniu z polonezem (moje poprzednie auto)- dzień do nocy.
Ujdzie. Dynamika pozostawia wiele do życzenia, ale w porównoniu z Polonezem - rewelacja.
Dlugi drążek, długie skoki, dość cięzko chodzi i do tego jakoś dziwnie dobrane przełożenia.
Chałaśliwe zawieszenie, dramatycznie kiepskie opny firmowe (Barum). Na zakrętach mocno się przechyla i ucieka na zewnątrz. Hamulce mocno przeciętne.
Dość wysoka pozycja kierowcy, duże okna i lusterka. Trochę przeszkadzają szerokie tylne słupki bez okienek.
Cienka, duża i nieporęczna kierownica. Do tego ciężko się obraca -brak wspomagania. Czeski patent na włącznik świateł niespotykany nigdzie indziej. Fotele wygodne tylko na krótkich trasach.
Slabiutka dmuchawa. Nawiewy po bokach są chyba tylko dla wątpliwej ozdoby. Zimą długo się nagrzewa. Latem bez otwartych oken jechać się nie da
Lepiej niż w innych autach tej klasy, może za wyjątkiem Punto.
Dość głośno w środku ale da się wytrzymać.
9l po mieście, 7 w trasie - wynik przeciętny. Punto pali o litr mniej.
Jaka kasa taki wózek. To wszystko
Czujnik Halla wymieniałem cztery razy. Żarówki w desce wysiadają nieustannie. Poza tym mnóstwo innych usterek.
Nie odnotowałem. Byłoby 5 gdyby nie ten czujnik Halla.