Za niewiele ponad 100tyś zł to fajny samochód. Mało pali, przestronny, wnętrze przyzwoitej jakości, duży bagażnik. Nieźle wyciszony jak na ten segment. Irytujące systemy wspomagające kierowcę: Line assist i rozpoznawanie znaków mam zawsze wyłączone, a po ostatnich przygodach z Front assist też wyłączam - samochód samoczynnie bez powodu dał po hamulcach - wg. serwisu to się zdarza - odmówili podjęcia tematu, a problem nie jest odtwarzalny na zawołanie, póki co miał miejsce tylko raz.
Silnik wystarczający do tego auta, nieżle przyspiesza, jest dość elastyczny i mało pali. Póki co nie mam uwag.
Manualna 6 biegów, wszystko ok
Zawieszenie proste, w zakrętach idzie trochę jak balia, pomimo dość twardej charakterystyki.
Auto ładne, większe w środku niż mogłoby to wynikać z rozmiarów zewnętrznych. Mam tylko jedną uwagę, podczas silnego deszczu strugi wody pojawiają się na bocznych oknach.
Słaba widoczność do tyłu. Warto dopłacić za kamerę.
W 4 osoby zrobiłem trasę do Grecji, nikt nie narzekał. Generalnie powyżej oczekiwań od auta za te pieniądze.
Bez klimatyzacji ciężko odparować szyby.
Bardzo dużo miejsca, jak w aucie o klasę większym.
Jak na tę klasę auta jest ok.
Dużo auta za rozsądną cenę.
Dużo auta za rozsądną cenę.
W okresie zimowym na bardzo wychłodzonym silniku pojawiało się dziwne dzwonienie pod maską, ustawało po kilku minutach. Okazało się że jakaś blacha była źle ustawiona i dzwoniła. Raz zdarzyło się że Front assist samoczynnie bez powodu na pustej drodze, przez 2 sek. wcisnął hamulec "do podłogi" po czym odpuścił.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 TSI 115KM 85kW