Wybrałem go po przesiadce z astry j 1.4t I mogę powiedzieć że to najlepszy samochód jaki miałem
Silnik jest bardzo grzeczny i cichy na niskich obrotach, powyżej 3tys zmienia się mu styl pracy i jest głośniejszy ale nie zawodzi i nie bierze oleju
W moim przypadku skrzynia jest średnia, ciężko mi wchodzi wsteczny i jedynka ale zakładam że to wina położonej blokady. Poza tym brakuje mu zdecydowanie 6ki do wygodnej jazdy po ekspresówce bo przy 120km/h ma ok 3100 obrotów
Samochód bardzo wygodny jednakże półosie i przeguby są wykonane w tym aucie w głównej mierze z rozczarowań
Jak na samochód z 2008r jedynie na podwoziu w okolicy wachaczy widać rdzę więc nieźle
Nie ma co narzekać
Bardzo wygodne fotele i sporą przestrzeń wewnątrz
Ogólnie działa bardzo sprawnie ale ten model ma problem z regulacją temperatury, psuje się taki silniczek przez co temperatura często skacze i słychać chrobotanie/stukanie w okolicy radia
Kierowca ma sporo miejsca, fotele są wygodne a pasażer spokojnie się może wyciągnąć
Przy spokojnej jeździe bardzo cichutko, powyżej 3tys obrotów już zdecydowanie nie
W samochodzie mało co się psuje więc w porowatdo moich poprzednich aut ten jest prawie bezawaryjny
Za taką cenę jak najbardziej dobry wybór
W moim przypadku eksploatacja
Siadająca półośka z przegubami, rdza na podwoziu,
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 VVT-i 129KM 95kW