Ocena kierowcy - Toyota C-HR I Crossover Facelifting

Andrzej, 4 miesiące temu
Silnik 1.2 Turbo 116KM 85kW
Rok produkcji 2019
Toyota C-HR I Crossover Facelifting 1.2 Turbo 116KM 85kW 2019-2023 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Ten samochód to żart. Mało śmieszny, chociaż śmiali się z niego nawet sprzedawcy u dealera. Żart to silnik, wygłuszenie, awaryjność, spalanie, pojemność baku. Zalety - jeżdzi. Ekonomia jazdy nie istnieje, bo po depnięciu potrafiło na autostradzie pokazą i 16+. Do tego zbiorniczek mikry, na trasie Gdańsk - Warszawa trzeba było tankować. Dzień, kiedy pozbyłem się tego auta do dzisiaj wspominam z ulgą.
Silniczek jak od kosiarki, po mieście powolutku ok, na autostradzie dramat, wycie i po prostu czujesz, że to za chwilę się rozpadnie.
Działą, w moim modelu przy wrzucaniu wstecznego potrafiło brzydko zgrzytnąć albo wyrzucić bieg, podobnie miałem w Polonezie 30 lat temu.
Tu akurat jest w porządku, mały pyrdek prowadzi się pewnie.
Jest, blachę można wgnieść palcem.
Siedzisz jak w czołgu, ale względnie ok. wWdoczność z tyłu to żart.
Twarde fotele. Jeden (!) schowek na drobiazgi, nagle się okazuje, że ten Polonez nie był taki zły ;)
Działąła, dopóki w lipcu nie padł przewdó wysokiego ciśnienia od klimatyzacji. Czas oczekiwania w ASO na pzewód - miesiąc. Miły, upalny lipiec, sauna gratis.
Z przodu jako tako, z tyłu - czołg, CIemno, ciasno.
Kiedy pierwszy raz zaczął padać deszcz, myślałem że to grad. Powód - pomiędzy blachą sufitu a podsufitką nie ma NIC. Bębni jak w piekle. Silniczek mimo że mikry też słychać, nieprzyjemne wycie.
No nie wiem, po utracie gwarancji musi boleć.
Jakość to juz przeszłość, cena niestety wysoka.
Padnięta klima w lipcu, niby nic ale o mało sie nie ugotowałem. Człowiek jednak po to kupuje auto z klimatyzacją, żeby działała.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 Turbo 116KM 85kW [l/100km]

8,3