Ocena kierowcy - Toyota Proace II Verso Medium

Tomasz, 1 miesiąc temu
Silnik 2.0 D-4D 177KM 130kW
Rok produkcji 2021
Toyota Proace II Verso Medium 2.0 D-4D 177KM 130kW od 2017 - Oceń swoje auto
Posiadam auto z 8 stopnowym automatem i 8 miejsc w .....sredniej długości, kupione w Szwajcarii, wyprodukowane w Belgii. Nie wiem dlaczego nie mogłem znaleźć 8 stopniowego automatu na tej stronie. (brak wyboru) Dla mnie na plus: Silnik- jak na taki gabaryt to daje radę. W miarę cichy ( do 120 km/h). spalanie w trasie przy prędkości 120-130 km/h 7,6 l /100 km ( z przyczepą wyższą od auta o 20 cm, 1300kg, 100km/h , 10-11l/100km) . Skrzynia przełącza biegi bardzo płynnie, prawie nie czuć zmiany. Hamulce super. Wspomaganie też na plus ( można się tylko przyczepić do przełożenia przekładni kierowniczej bo trzeba się nakręcić do pełnego skrętu kół, ale idzie się przyzwyczaić).Widoczność spoko chociaż przedni słupek dość szeroki. Lusterka zewnętrzne też wystarczające. Komfort jazdy też dam + ale fotele mogłyby być wygodniejsze ( jeżdżę na trasie Szwajcaria -Polska 11-12 h) Co do minusów to: Brak z przodu na desce jakichś otwarych schowków w zasięgu ręki takich żeby odłożyć np tel, portfel itp. Wg mnie powinny być na przednim i środkowym słupku uchwyt pomagający pasaźerom przy wsiadaniu ( jak np w VW Multivanie). Brak otwieranych lub uchylnych szyb bocznych w tylnej części ( zapomniałem w + dodać otwieraną szybę w tylnej klapie. Fajna sprawa). To co najbardziej mnie zirytowało to że elektryczne tylne drzwi potrafią czasem zrobić psikusa i trzeba im pomóc ręcznie ale czytałem że to nie tylko przypadłość mojego egzemplarza. W bliźniaczych markach (Peugeot Traveler, Citroen Spacetourer, Opel Zafira) ten problem również występuje. Pozdrawiam
Daje radę, przyjemna kultura pracy, dość cichy
Ładnie zmienia biegi

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 D-4D 177KM 130kW [l/100km]