: Dynamika silnika i pojemność bagażnika. Także niskie spalanie
: Nie było
Naprawdę świetne auto do jazdy podmiejskiej. Spalanie na poziomie 3.5-4.2 uzyskiwane bez wyżeczeń w wolnej jeździe. Doskonałe przyspieszenie i dynamika (moim zdaniem lepsze niź w C-HR 1.8 hev). Do 110 km/h stosunkowo cicho, głośniej w trakcie gwałtownego przyspieszania. Bardzo pojemny bagażnik i to z kołem zapasowym, które nie podnosi podłogi. 3 spore walizki i 2 małe da się zmieścić. Bardzo dobrze wyposażony, ale od wersji comfort. Zaskakująco przestronny dla osób do 170 cm wzrostu. Da się pojechać z dziećmi na wakacje i jest naprawdę ok. To plusy. Są teź minusy. Powyżej 120 km/h jest głośno i to głównie od szumu powietrza. Dość twarde i kiepskie na długą trasę fotele, takie trochę "stołki", a nie wygodna kanapa. Bardzo plastikowe wnętrze, trochę jak Fabia, ale wydaje się solidne. Raczej cienkie blachy, które uginają się przy mocniejszym nacisku gąbką w trakcie mycia. Fatalny system audio. Głośniki bez basów i przestrzeni. Ake na plus bezprzewodowy android auto, który działa super. Samochód nie nadaje się na autostrady, bo co prawda daje radę jechać naprawdę dynamicznie i dośc oszczędnie
(max spalanie z pełnym załadunkiem z prędkościà 130-140 km/h to ok 5 l), to hednsk z uwagi na wysoki prześwit i dość małe gabaryty sprawia wrażenie, że jest za mały. No i ten szum powietrza. Generalnie ocena na 4+, bo mimo wad, bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.
Naprawdę bardzo dynamiczny, choć dość głośny na maksymalnych obrotach.
Dla mnie rewelacja
Bez uwag.
Troszkę cienkie te blachy, co widać na wieczku od wlewu paliwa. Sprawia wrażenie bardzo delikatnego
Bardzo ok. Duże przeszklenia, kamera cofanua
Mało schowków. Zaskakująco pojemny bagażnik.
Trochę za słabo dmucha
Zaskakująco przestronny dla osób do ok 170 cm wzrostu.
Do 100 km/h jest bardzo ok. Powyżej 120 km/h głośne szumy powietrza
Po prawie roku mam wrażenie, że tam nie ma co się zepsuć.
Właściwie w porównaniu do konkurencji cena jest nawet dość atrakcyjna. Odpowiednik Honda HRV jest znacznie droższa, choć zdecydowanie lepiej wykonana i praktyczniejsza
Brak uwag
Za krótko mam, nie wystąpiły
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 Hybrid 116KM 85kW