: Wszystko związane z oprogramowaniem i działaniem systemów asystujących
Układ hamulcowy
: Awaryjne hamowanie bez przyczyny
Dzisiaj miją półmetek pierwszego roku użytkowania samochodu. Chciałbym wystawić lepszą ocenę ale tak jak dużo tutaj pojawiających się opinii - również ja jestem stałym bywalcem serwisów Volkswagena. Większość tych rzeczy to pierdoły, niestety odbierają mi kompletnie, całkowicie i bezpowrotnie całą przyjemność jazdy. Jedna jedyna krytyczna rzecz, która już doszczętnie wyeliminowała dla mnie ten samochód to losowe awaryjne hamowanie bez konkretnej przyczyny podczas cofania. Łzy mi się cisną w oczy bo gdyby nie to to dałbym mu 5/5 w każdej kategorii. Ale nie, volkswagen całkowicie i bezpowrotnie zepsuł ten samochód a dla mnie razem z nim bezpowrotnie zepsuł swoją reputację. Proszę Państwa z volkswagena, jeżeli to czytacie - zerknijcie jak potoczyły się wyniki sprzedaży Stelantisa po porażce z silnikami PureTech - spadek sprzedaży globalny o 78% (to nie żart). Widzę, że bardzo pragniecie im dorównać. My konsumenci - a wiem, żę jest nas wielu. My kierowcy Tiguanów, Passatów i Kodiaqów. My kierowcy wam tego nie zapomnimy.
Jest super - dla mnie w sam raz
Jeździ się super
Bardzo wygodny
Samochód jeden z najładniejszych na ulicy
1 gwiazdka za fatalne i niebezpieczne czujniki parkowania. Wraz z systemem chamowania sprawiają, że cofanie tym samochodem to horror.
Dla mnie najlepsza w porównaniu do innych marek
OK
Idealny stosunek wielkości zew. do ilości miejsca
Mogło być ciut lepiej ale i tak jest b dobrze
Bardzo dobra oferta pakietów i gwarancji rozszerzonej
Tak jak na początku. VW Straciliście zapewne nie pierwszego i nie ostatniego klienta przez te cyrki co nam urządziliście.
Nie mam siły pisać. Jest dość dużo - nic poważnego natomiast skutecznie odbiera przyjemność z posiadania nowego samochodu. Samochód na 7 miesięcy posiadania spędził ponad miesiąć w serwisie łącznie i wciąż słyszę o jakiejś magicznej aktualizacji, która jest tuż tuż... i wszystko rozwiążę. Na plus, że serwis stara się jak może i dostałem samochody zastępcze za darmo za każdym razem.
Awaryjne hamowanie podczas cofania bez przyczyny. Bardzo gwałtowane, powodujące ból karku.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 eTSI 150KM 110kW