Auto z 2019r aktualnie z przebiegiem 110tys.km
Wykonanie wnętrza i jakość użytych materiałów to pierwsza klasa (dobrej jakości skóra, drewno, brak tanich trzeszczących plastików), ma się wrażenie masywnego,"zbitego" wnętrza co mi odpowiada.Zdecydowanie przyjemny na długich trasach, nie wiem jak z zawieszeniem w wersji R-Design ale w w wersji Inscription jest optymalne, samochód nie "pływa" ale ładnie niweluje nierówności na drodze, prowadzi się pewnie i bardzo przyjemnie.
Przy jeździe 100% w mieście (bez ruszania z piskiem opon ale mimo to dynamicznej) spalanie wynosi ok 9l/100km, przy jeździe autostradowej przy 120kmh jest to ok 7.5 (przy wyższych prędkościach 170-180kmh trzeba się liczyć że wzrośnie do ok 10litrow).
Auto daje frajdę z jazdy i przyjemność pokonywania kolejnych kilometrów.
Póki co nic nie zdążyło się w nim zepsuć.
Jedyna wada dla mnie to zbyt mały zbiornik paliwa (55litrow) która na długich trasach wymusza dodatkowe tankowanie.
System audio Harman-Kardon daje radę i po pogrzebaniu w ustawieniach dźwięku można ukręcić bardzo dobre brzmienie.W mojej opinii to piękne,pakowne i wytrzymałe auto które wyróżnia się z pośród dziesiątek mijanych codziennie aut produkcji niemieckiej.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 T5 250KM 184kW