Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Zmienne fazy rozrządu?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Audi A6 C5

(od 1997 do 2004)
  • w klasie samochodów:
  • Wyższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 636
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 403 ocen)
TAK (80%)
NIE (20%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 54%
  • Przeniesienie napędu
  • 17%
  • Karoseria
  • 16%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 53%
  • Silnik
  • 42%
  • Układ elektryczny
  • 30%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Audi A6 C5

• Zadaj pytanie

Opinie o Audi A6 C5

Nadwozia Audi A6 C5

Silniki Audi A6 C5

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Audi A6 C5

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Co pozytywnie zaskoczyło?)
Karol .....
2012-03-19
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Przeniesienie napędu: Naped 4x4 w moim A6 jest torsksen jest to co innego niż w A4 czy A3 . Napęd jest stały rozdzielony na 4 koła , a w mniejszych modelach niestety sprzęgło typu Haldex . Sprzęgło typu Haldex nie ma porównania do Torksenu . Silnik wręcz pozorom super , oznaczenie silnika BAU . Podczas jazdy po drodze jak widzę A6 z silnikiem 1,9 TDI to sie brechtam bo ten silnik jest za słaby do tego samochodu. Jest wiele komentaży na temat 2.5 TDI ja jestem naprawdę zadowolony nic nie robiłem w slinku , autem zrobiłem 100 tys km. Jest bardzo elastyczny , wszyscy co kupili 1.9 TDI niech żałują bo naprawdę ten silnik jest lepszy . Moje Audi waży ok 2000 kg i jego spalanie to 8.00 8. 5 litra średnie zużycie . Uważam ze to bardzo dobry wynik przy tym ze jest 4x4 i skrzynia automat . Moi koledzy maja 1.9 130 km spalanie ok 7 litrów , ale jazda tym a tym to niebo a ziemia. Pisze do wszystkich ,aby nie bali sie kupić A6 z tym silnikiem po 2001 roku oznaczenie silnika BAU . Koszt rozrzadu to ok 1500 PLN ale strarczy na 120 tys km . Przy 1.9 TDI koszt to 800 900 PLN ale na 60 tys km.
pełna ocena Avant, 2.5 TDI quattro 180 KM automatyczna 4x4, 2004 r., 206000 km
Pablo widli pokaż Email »
2009-01-13
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Układ hamulcowy: Hamulce !!!! Czesto czytalem o tym jak to w lambo jak ktos niedelikatnie zahamuje to pasazer wymiotuje! No to jade 120 i kopnalem pedal w podloge.......... Ja pierd... myslalem ze to ciezkie kombi przewroci sie "przez wlasny nos", "stanie deba" nie wiem jak to opisac poprostu tak mocno przyheblowal ze zrobilo mi sie naprawde niedobrze i jeszcze przez godzine nie moglem dojsc do siebie !!! To nauczylo mnie pokory do tego pedalu ale tez i przekonalo ze jak trzeba to moge mu zaufac !!!
pełna ocena S6 Sedan, 4.2 V8 340 KM, 1999 r., 214000 km
Felixoss
2007-08-07
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Przeniesienie napędu: Tym samochodem sunie się po drodze, ono płynie, nie jedzie, a napęd na cztery koła to coś, czego nie da się porównać z niczym innym, to zupełnie inny rodzaj prowadzenia samochodu. Kiedy się troszke popsuł i dostałem nowe Mondeo 1,8 to byłem zdruzgotany, chodziło jak czołg, było takie lekkie, takie czeskie, jakby plastikowe! Kiedy znów wsiadłem do mojej A6tki, (poczułem się jak ktoś zupełnie wyjątkowy) zacząłem głośno śmiać się do siebie ze zdumienia. Poprostu to była przepaść.
pełna ocena Sedan, 2.5 TDI 180 KM, 2000 r., 207000 km
Adi (borek81 pokaż Email »
2008-11-15
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Komfort jazdy za taką cenę. Kupiłem ten samochód na maxymalnym wyposarzeniu jakie jest wraz z ksenonami, navigacją, skórą, telefonem itp. i zapłaciłem 59tys zł, samochód miał 4lata i 140.000km, ale nic nie stukało, nie pukało, nie różnił się niczym szczególnym od czasów jak wyjechał z salonu, a jeśli zdecydowałbym sie na nówkę to mógłbym kupić powiedzmy Renaulta Lagune ale co z tego - to francuz, non stop sie psuje i posiadałby klime i nic więcej.
pełna ocena Avant, 2.5 TDI 180 KM, 2003 r., 160000 km
adamg pokaż Email »
2007-04-13
 (4,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: jego zaawansowane wyposazenie, stan tapicerki, stan lakieru, lamp, auto gdy jest zadbane a nie zajezdzone przez stado poprzednich wlascicieli jest po praniu tapicerki, umyciu, jak roczne-dwuletnie!!! teraz zamieniam moja dwuletnia avensis zony na audi A4 benzyna. toyota - nie, juz dziekuje. tyle awarii i usterek w tym trzy wykryte przez toyote z zaproszeniem do serwisu to jak na ten okres uzytkowania ponad moje nerwy.
pełna ocena Avant, 1.8 T 150 KM, 2000 r., 84000 km
Darek
2008-01-09
 (3,46) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Układ elektryczny: Kupiłem ten samochód ponad dwa lata temu. Nie moge powiedziec, ze jest to zle auto, ale nie polecam wersji z 2,5 TDI i Tiptronikiem. Przyczyna jest spalanie i zbyt wolna zmiana biegow ktora zabija osiagi. Kolejna sprawa jest to, ze AUDI A6 nie nadaje sie na Polskie drogi bo jest zbyt delikatne i za czesto trzeba naprawiac zawieszenie. Nie kupilbym drug raz tego samochodu.
pełna ocena Sedan, 2.5 TDI 150 KM, 2000 r., 181000 km
Paweł
2010-09-20
 (4,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Trwała i bardzo oszczędna jednostka napędowa. Jeśli licznik nie jest przekręcony, to można się takim samochodem z drugiej ręki, cieszyć jeszcze długie lata. Mój ma założonego Power-Boxa z firmy KCR co pozwoliło zwiększyć moc fabryczną, oraz co ważniejsze moment obrotowy. Samochód ma przejechane 270000 i myślę że posłuży jeszcze długo.
pełna ocena Avant, 1.9 TDI 130 KM, 2001 r., 270000 km
użytkownik od 5 lat :)
2010-01-10
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Generalnie gdy jeździłem Mondeo mkII myślalem, że A6 będzie tylko większe ale myliłem się - A6 jest świetni ewykonane, wszystko jest piękne podświetlone fabrycznie ( po otwarciu drzwi dla każdego pasażera zapala się podświetlenie podłogi oraz podświetlenie podłoża - lampki w drzwiach oswietlają miejsce gdzie stawiamy stopę itp itd)
pełna ocena Sedan, 1.9 TDI 110 KM, 1998 r., 390000 km
Paweł z Łodzi paben pokaż Email »
2010-06-28
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Trwała i bardzo oszczędna jednostka napędowa. Jeśli licznik nie jest przekręcony, to można się takim samochodem z drugiej ręki, cieszyć jeszcze długie lata. Mój ma założonego Power-Boxa z firmy KCR co pozwoliło zwiększyć moc fabryczną, oraz co ważniejsze moment obrotowy. Samochód ma przejechane 270000 i posłuży jeszcze długo.
pełna ocena Avant, 1.9 TDI 130 KM, 2002 r., 266000 km
Artur
2010-10-16
 (4,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: całokształt !! a najbrdzjej włsciwosci jezdzne przyczepnosc i prowadzenie tego samochodu cos wspanjalego polecam. (auto zaporjektowane z mysla o niemieckich autobanach w polsce nawet nie idze tego zabrdzow wykorzystac mało gdzie sie da jechac 300km\h nasze dorgie ekspresowe (autostrady dwu pasmowe)nie sa przystosowane)
pełna ocena S6 Sedan, 4.2 V8 340 KM, 2000 r., 220000 km
Robert
2011-03-17
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Opinie o tym ze 1.8 jest za słaby do tego auta są błędne. Wiadomo jak ktoś jeździ 4.2 i 320KM i sie przeciądzie na 1.8 125KM to jest słabo. Ja sie przesiadłem z bmw 320d i z przyspieszenia w audi 1.8 jestem bardziej zadowolony. 11s do setki mimo dużej masy auta i tak wygrywa z wiekszościa silników TDI.
pełna ocena Sedan, 1.8 125 KM manualna, 1999 r., 182000 km
Garrett
2007-12-17
 (3,54) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Karoseria: W szczególności wnętrze, dbałosc o szczegóły, ergonomia. Intuicyjnie mozemy poruszać sie po desce rozdzielczej Audi, wszystko zostało przemyslane. Rozwiązania które zastosowano w 1998 roku w A6 w Passacie pojawiają sie dopiero w roku 2001 - w dodatku w zubożonej wersji.
pełna ocena Sedan, 2.5 TDI 150 KM, 1998 r., 200000 km
uz
2008-05-16
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: 150 KM w moim A6 sprawia, że samochód poprostu płynie po trasie. Panowie w dresach ze swoimi "potuningowanymi" Golfami mogą co najwyżej podziwiać smugę kurzu za mną. Auto jest zrywne i szybkie a do tego pojemne. W sam raz dla młodej rodziny. Idealne w dłuższe trasy.
pełna ocena Avant, 2.5 TDI 150 KM, 1999 r., 23000 km
chips
2009-10-30
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Po wielu komentarzach obawiałem się tego silnika, ale okazało się, że jak się znajdzie zadbany egzemplarz, to ten silnik jest wręcz genialny, szczególnie w połączniu z quattro. Narzekają na niego ci, którzy "okazyjnie" kupili wiechcia.
pełna ocena Avant, 2.5 TDI quattro 180 KM, 2000 r., 365000 km
piotr
2010-08-23
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Po bardzo gruntownej selekcji przy zakupie auta i tak nie ominęły mnie powazne i kosztowne naprawy, ale teraz nie powiem złego slowa na A6. Bardzo dobry, wygodny i w miarę szybki samochód(chociaż to pojęcie względne i dla każdego inne)
pełna ocena Avant, 2.5 TDI 150 KM, 2000 r., 238000 km

~darek~darek

Do ~a6:
to zapchany FILTR ODMY jest przyczyna uszkodzen walkow rozrzadu

~adam40~adam40

PANOWIE !!! Wahacz piszemy przez samo H, a nie przez CH Wstyd !!!

~Martyna~Martyna

Witam, zwracam się z prośbą do tych którzy posiadają konto na fb czy moglibyście polubić zdjęcie mojego samochodu ponieważ biorę udział w konkursie z góry bardzo dziękuję http://www.facebook.com/photo.php?fbid=342027059175112&set=o.131882080160175&type=1&theater

Przejdź do dyskusji

Audi A6 na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Audi A6, oglądali także

Dowiedz się więcej o Audi A6

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Audi Life Select - Test Audi A6 3.0 TDI Audi Life Select - Test Audi A6 3.0 TDI

"Przyznaj się Pan, ile tym najszybciej jechałeś " - dopytywał się ochroniarz, który pod pretekstem ogłoszenia zakazu robienia zdjęć wyrósł jak spod ziemi, ale zamiast egzekwować nakazy i zakazy wbił wzrok w czarną limuzynę, rozjaśniającą półmrok garażu światełkami LED. Szybko wyjaśniliśmy jednak, że staram się jeździć przepisowo, a więc nie sprawdzałem czy da się "zamknąć" licznik, kończący się na imponujących 300 km/h.