Lista ocen Audi A3 8L Hatchback (209) - Silnik

Na liście zabraknie 213 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Hmm
Hatchback 1.6 i 102KM 75kW
Zastanawiałem się nad drugim autem do pracy z instalacją LPG do zamontowania a silniki 1.6, 1.8T znoszą go dobrze. Jeszcze nie zagazowałem, bo mam Lanosa z LPG i nie chce się zepsuć, haha.
~arcio
Hatchback 1.9 TDI PD 100KM 74kW
101KM większości kierowcom wystarczy , mi było mało, dlatego zdecydowałem się na program u renomowanego tunera. teraz mam 140 KM i 310 Nm i jest inna bajka. Żadnego dymu czy coś z tych rzeczy. Teraz jest ok.
~Łukasz
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Bardzo przyjemna jednostka napędowa! na trasie przy włączonym tempomacie 150 km/h ( dystans 820 km ) 5,4l rewelacja z wyprzedzaniem również nie ma żadnych problemów. przejechane 300 000 i odpukać śmiga!
~marik
Hatchback 1.8 T 180KM 132kW
turbo dobrze napędza, do 2 tys auto jeździ normalnie, powyżej tych obrotów dostaje niezłego kopa i tak ciagnie aż do 5.5 tys. Polecam jazdę na wyższych biegach, ciągle zachowuje gotowość do skoku
~ProXa
Hatchback 1.9 TDI 90KM 66kW
Nie ma zastrzeżeń, auto ma ponad 400 000 km i nadal sobie radzi bez żadnych niespodzianek. Fakt troszkę się poci ale przy tym przebiegu to normalne na 10tys.km dolewam około 300ml oleju i nic się nie dzieje.
~pio
Hatchback 1.6 i 102KM 75kW
Silnik jak na swoje lata niezawodny,po zredukowaniu biegu potrafi wyprzedzić.Jedyna awaria jaka mnie spotkała to pękła cewka i silnik nie równo pracował.Po wymianie wszystko smiga bez problemu.
~ADI
Hatchback 1.9 TDI 90KM 66kW
90 ps czyli pompa.choć tankuję normalną ropę to i tak nie boję się że coś mi walnie jak w mk 4 na pompowtryskach,choć te silniki kulturą pracy i osiągami są super.czuć niestety czasami brak mocy
~Evans
Hatchback 1.6 i 101KM 74kW
Moc adekwatna do masy auta. Jeżeli chodzi o osiągi, to jestem bardzo zadowolony. Jednak wiem, że stać ten samochód na więcej, mój egzemplarz jest już mocno zużyty.
~mikon67
Hatchback 1.8 20V 125KM 92kW
szału nie ma ale jest dobrze zwłaszcza ze na gazie zrobiłem przez dwa lata juz 57tyś km. Ożywia się po przekroczeniu 4000rpm. Gaz znosi znakomicie. Zadnego problemu z eksploatacją.
~osa_tor5
Hatchback 1.6 i 102KM 75kW
Silnik pracuje bezproblemowo, odpala przy każdej temperaturze. Trzeba tylko dbac o dobry stan akumulatora. wymiany paskow olejow i cieczy przekladaja sie na bezawaryjnosc.
Audi A3 8L Hatchback