Od 2011 roku jeżdżę samochodami marki AUDI.
Ceniłem tą markę za jakość, bezawaryjność- do momentu kiedy odebrałem z salonu A5 Limousine.
Użyte materiały we wnętrzu są złej jakości- dużo gorsze niż w moim poprzednim samochodzie, czyli Audi A5 Sportback.
Spasowanie jest tragiczne- przy przebiegu około 5000km pojawiły się pierwsze stuki wewnątrz. obecnie przy przebiegu około 15000km stuki dochodzą ze wszystkich stron!!!
Samochód zjechał już 2 razy na lawecie do ASO, oprócz tego miałem dwie dodatkowe wizyty w serwisie.
Silnik 2,0 TFSI nie ma nawet miękkiej hybrydy (nie mówiąc już o funkcji żeglowania obecnej w poprzednim modelu A5) i pali średnio około 9-10 litrów, gdzie moje poprzednie A5 Sportback z silnikiem 2,0 TFSI paliło około 6,5 litra.
Skrzynia s tronic szarpie i jest tak ustawiona, że jadąc z góry trzeba dodawać gazu, gdyż samochód hamuje silnikiem.
Elektronika jest bardzo niestabilna- bezpodstawne załączanie się alarmu w nocy to rzecz normalna w nowym A5.
Piszę to z pełnym przekonaniem!!!!!!- omijajcie Państwo ten samochód szerokim łukiem
Duże spalanie w porównaniu z 2,0 TFSI z A5 Sportback
Skrzynia szarpie