Ocena kierowcy - BMW Seria 7 F01 Sedan Facelifting
Okres użytkowania:
5 lat
Nie kupiłby ponownie
Przeniesienie napędu
Plusy - Piękne i wygodne , lecz na tym się one kończą. Piszę tą opinie bo udalo mi się je sprzedać i moge o nim już napisać prawde, cale szczęscie mam już problem z glowy a auto bylo kupione jako auto do mojej kolekcji. Kupilem jeden z najbardziej zadbanych egzemplarzy w niemczech z przebiegiem 90 tys km od pierwszego wlasciciela który to dojeżdzał codziennie nim do swojej firmy ok 16km od domu i myśle, że to auto jedynie do takich tras sie nadaje. Przy zakupie mimo pelnej historii serwisu w ASO pojechaliśmy i tak do BMW ASO i je sprawdziliśmy, stan idealny, nie bylo sie do czego doslownie przyczepić, sporo przeplacilem przy zakupie ale nie żalowalem pieniędzy na zakup bo wiem ze kupowanie okazji kończy się dokladaniem pieniedzy w nieskończoność. Sprowadzilem do polski i już nawet podróż do polski to byla choinka kontrolek. W polsce zaprowadzilem do ASO BMW, wymienili jakiś modul ,bo tutaj oczywiście wszystko na modulach i wszystko ok, stan idealny. Po tygodniu przejechalem moze z 150km most tylny wyje, wymienilem. Przejeździlem wkoncu w spokoju z 600km , delikatnie spokojnie i turbina padla - wymienilem. Jade na wakacje nad morze - skrzynia padla, nagle bez żadnych objawów zrobil sie luz - auto wrocilo do ASO -elektronika byla przyczyna, mechanicznie ok takze naprawili. Wrocilo z serwisu, pojeździlem z 300km padl jakis modul odpowiedzialny za mechanizm wycieraczek, nie chcialy sie wlaczyc - znowu ASO- naprawione. Wrocilem do domu ,auto stalo okolo tygodnia w garażu, przychodze do garażu chce odpalić - nie odpala - padl sterownik silnika podczas postoju - znowu aso - wymienione. Tutaj pojeździlem aż dlugo bo zrobilem okolo 2500km i znowu awaria, tym razem szyby sie zaczely opuszczać samoczynnie.... i tak dalej , ogólnie wpakowalem kupe kasy zanim Idealny stan doprowadzilem do stanu idealnego? przez ponad 5 lat jak go mialem zrobilem jedynie z 40 tys km, bo niestety ciągle sie psul a naprawianie w kolko nic nie daje, gdyż jak po 20 -30 tys km zaczely mi padać te same elementy które to wymienilem napoczątku w ASO BMW to już dalem sobie spokój i sprzedalem. Nawet w ASO mi powiedzieli, że to normalne w tym modelu że się tak często psuje. Gdybym mial mieć tylko te auto do jazdy to bym nigdzie nie mógl pojechać bo ono bardzo lubi serwis.
po wyjechaniu z serwisu cudowny, ale szkoda, że za chwile musi wracac do serwisu, choć wszystko jest idealnie ksiązkowo to i tak się za chwile zepsuje.
Jak ma dobry dzień to ladnie dziala, ale rzadko bywaja te dni, ogolnie lubi bardzo serwis.
Uklad Jezdny wadliwy fabrycznie, ciągle sie psuje.
Widoczność cale szczeście sie nie popsula :)
W tym aucie nawet to się potrafi popsuć
Kupiony idealny z pewną historią ASO z niemiec, od nowosci aż do czasu sprzedaży w polsce serwisowany w ASO BMW. Aż mnie glowa boli jak o tym myśle, ale zrobilem wyliczenie - Kupiony w 2019r w przeliczeniu na PLN 280 tys zl, przez 5 lat i zrobienie zaledwie 40 tys km wssadzone w serwis 210 tys zl ,sprzedany za 60 tys zl, ponad 430 tys zl straty na tym aucie - ferrari bym za to drugie kupil, a nawet Ferrari F430 które jest uważane zaa bardzo awaryjne to się tak nie psuje jak F01.
Drobiazki to jest standard, ale poważne usterki to też standard - taka natura tego modelu.
Dziadostwo straszne , ciągle się coś psuje, mimo ze naprawione w ASO BMW to i tak za 20 tys km się musi popsuć to samo, najlepiej co wymiane oleju 10 tys km to wymieniać 90% częsci w aucie.
- zużycie paliwa dla silnika 740i 320KM 235kW