Ocena kierowcy - BMW X3 G01 SUV

Rok produkcji 2020
Okres użytkowania: 5 lat
BMW X3 G01 SUV 2.0 20i 184KM 135kW 2017-2021 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu
Bardzo dobry, niezawodny rodzinny suv . Może rodzinny do konfiguracji 2+2, ale według mnie w tej skali bez konkurencji. Sprawdziliśmy każde konkurencyjne auto z segmentu - wszystkie o wiele mniejsze, Audi, merc, volvo, lexus. Przestrzeń i przede wszystkim prowadzenie bez porównania… koszty obsługi są odczuwalne - to inna bajka, ale jeśli sa do przełknięcia, warto. Zresztą chyba tylko Volvo jest znacząco tańsze w serwisie - czy warto, myślę że każdy oceni po jeździe próbnej
Bardzo ok, choć ja jeżdżę bardzo spokojnie a przyspieszenie potrzebne jest mi tylkonna autostradach (średnie spalanie 6,9l, po 120kkm wciąż pierwsze tarcze hamulcowe).
Be zarzutu, zero opóźnień
Kto wie, ten wie. Wprawdzie słyszałem legendy o przekombinowaniu opnsteukcji zawieszenia i sam przed 5kkm ustawiałem geometrię, ale czułość i skuteczność układu na plus
Ok, choć nie wiem jak byłoby bez ceramiki. Z przedniego zderzaka bez zdarzeń po 4 latach zszedł lakier
Bardzo, bardzo dobrze
Bez zarzutu
Super. Bez webasto
Największy w klasie
Podwójne szyby dziekowzczelne - warto
Serwis tani nie jest. To fakt. Z drugiej strony nie autoryzowane serwisy odwiedzałem bez szczęścia, więc wróciłem do Aso. Warto zainwestować w pakiety naprawcze i serwisowe, oj warro
Może nie 5 gwiazdek, ale auto można zostawić na dłużej, w przypadku Audi czy Mercedesa koszty serwisu to trochę uniemożliwiają . Natomiast jakoś generalnie bardzo wysoka / bez tanich plastików, bez trzeszczeń, bez niemiłych niespodzianek.
No tak. Silniczek bagażnika padł na gwarancji dwa razy. A to nie taki drobiazg - 8k poza gwarancją. Pękła przednią szyba, sama z siebie. Ale poza tym przez 120kkm spokój. I teraz czekamy na nowe X3

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 20i 184KM 135kW [l/100km]

6,9