Oceny Daihatsu Applause I 1.6 16V 90KM 66kW 1989-1997

Najnowsze oceny Daihatsu Applause I 1.6 16V 90KM 66kW 1989-1997

4,2
~tzielinski1@wp.pl
Hatchback 1.6 16V 90KM 66kW
Trwałe autko, ekonomiczne, z pojemnym bagażnikiem, fajna tylna klapa, relatywnie słabe zawieszenia, rewelacyjny stosunek mocy do spalania, do 7 roku życia rewelacja, niestety obecnie(15rok) leci blacha - doły drzwi i tylne nadkola. Szkoda że mało części, w sklepach robią oczy i pytają czy to Charade. Świetny sachochód jeśli ktoś nie boi się robić samemu naprawy, przypuszczam ze serwis by człowieka zamordował finansowo. Szkoda że model nie jest...
Dodane 21 lat temu
4,9
~ryszard. matera@op.pl
Hatchback 1.6 16V 90KM 66kW
Bardzo szkoda, że marka ta zostła wyparta z naszego rynku. Myśle, że należałoby rozgraniczać poszczególne typy Applause´ów, tj. wersja 1,6 L - z silnikiem gaźnikowym; 1,6 Li - z pompą wtryskową, a także wersje z literką"x", tj. z napędem na wszystkie koła. Miałem dwa Applause - 1,6 Li oraz 1,6 L - stąd wiem, jak duże sa różnice pomiędzy tymi typami. Na zakończenie muszę podkreślić, że autka te są również odporne na korozję.
Dodane 19 lat temu
4,5
~t.r.0.n.
Hatchback 1.6 16V 90KM 66kW
bez zarzutow. napisze tak - ten model jest w europie praktycznie nieznany i bardzo malo popularny - a jest godnym uwagi japońcem! duzo ludzi mysli ze to jakis koreaniec - ale to jest 100% japonia od designu zaczynajac na wygodzie konczac. jest to auto, ktore ladnie wyglada, szybko jezdzi i jest bezawaryjne. jedyne co, to to że części się po prostu zużywają a nie psują ;)
Dodane 20 lat temu
~jkowals@wp.pl
Hatchback 1.6 16V 90KM 66kW
naprawy przez 10 lat to wymiana amorów i 2 przegubów + standardowe przeglądy. Posypały się też gumowe tuleje w zawieszeniu i drążki, ale jak na ten wiek to i tak bardzo dobry wynik. Pali 7 litrów i łapie setkę w 9s. Fajny i niezawodny ale niestety głośny i bardzo ubogo wyposażony. Aha, skrzynia dostała "1" bo rozszczelniła się przy lewarku, olej zginął i teraz haczy na wszystkich biegach - pomoże tylko wymiana.
3,6
~kristopher00@poczta.onet.pl
Hatchback 1.6 16V 90KM 66kW
Drogie części,brak informacji o sklepach,brak zamienników,drogie amortyztory,wysokie ceny części,konieczność ich sprowadzania. Ogólnie dobry samochód,mało awaryjny,ekonomiczny po przeróbce na gaz,elastyczny silnik.Rzadki model.
Dodane 23 lat temu
4,6
~kawka96@vp.pl
Hatchback 1.6 16V 90KM 66kW
Jestem bardzo zadowolony.Martwią mnie tylko trochę blachy bo przecież 12 lat dla "japończyka" to sporo i pewnie zaraz zacznie wychodzić rdza.
Dodane 19 lat temu
~adamosk@poczta.onet.pl
Hatchback 1.6 16V 90KM 66kW
jeżdżę applausem od 5 lat, w niedługim czasie mam zamiar wymieniać samochód na nowszy, rozważam tylko jeden model - będzie nim applause może z napędem na 4 kółka. to chyba podsumowuje moją ocenę :).
Dodane 21 lat temu
3,9
~marian .w-wek
Hatchback 1.6 16V 90KM 66kW
przy przebiegu 114 000km wymiewniono: klocki hamulcy przód i tył 1x pierwszy tłumik i rury ukł. wydech. Amortyzatory tylne.
4,3
~zalmed@wp.pl
Hatchback 1.6 16V 90KM 66kW
nawiążę kontakt z użytkowniami applazików.mail-zalmed@wp.pl.
~apis-Przemysl
Hatchback 1.6 16V 90KM 66kW
czesci sa dostepne/niezbytdrogie-kupowane rzadko/np. Wroclaw ul, Krasinskiego 52 /sprzedaz wysylkowa/szkoda ze niema tej marki w obrocie