Ocena kierowcy - Fiat 126p "Maluch" Hatchback 3d

Radek, rh@plusnet.pl, 22 lat temu
Silnik 0.7 25KM 18kW
Rok produkcji 1989
Fiat 126p
Zaskoczył mnie na plus. Byłem zły że kupiłem malucha bo mam wrażenie że te samochody jeżdżą tylko z powodu sił nadprzyrodzonych. Ale powoli zaczynam wierzyć w cuda. Mam go 1,5 miesiąca (rok 89) i przejechałem prawie 1000 km i nie wysiadł. Zepsułem tylko od razu 1-szy bieg, wymieniłem olej i wydech, wyregulowałem zapłon (ostatnio chyba znów trzeba go wyregulować) i niczego innego nie robiłem a jeździ!!! Jeżeli inne też takie są to polecam Maluch każdemu któremu komfort nie jest potrzebny a jeździć czymś musi.
Głośny i słaby! W mieście może być.
Brak synchronizacji 1-ki - zniszczyłem ją na drugi dzień. Poza tym 4-ka to za mało, powyżej 90-ki mam wrażenie, że ten pojazd się męczy
Skrzypi, buja i hałasuje. Ponoć ciągle się psuje, a bez smarowania zwrotnic można w[paść w niezły problem, ale mam za krótko żeby to stwierdzić.
Przy słonecznej pogodzie nie jest źle, ale wtakich warunkach nigdynie jest źle. W deszcz lub zimą tragedja!!!!!! Powinno się maluchów nie dopuszczać do ruchu.
Jak na takie małe to może być. Projekt nie jest zły tylko itak nic nie działa.
Wentylacja działa skutecznie tylko gdy otworzu się okna. Ogrzewania jeszcze nie używałem.
Dla pasażera z tyłu to droga przez mękę. Z przodu dla kierowcy trochę za mało, dla pasażera może być.
Fatalne!!! Dziwie się po co mam zamontowane radio? Jazda na dłuższej trasie to ból głowy i ciągła irytacja.
Przed regulacją zapłonu ok. 7,8l. w mieście. Po regulacji na 200 km. (z czego 70 w mieście) 10,54l. Nie jest więc źle.
Za 1400 zł kupiłem coś co przejechało 1000 km za cenę benzyny oraz zmiany oleju (30zł) i wydechu (20zł).Teraz jednak muszę naprawić 1-szy bieg i sprzęgło (mam nadzieję że tylko to) ale mimo to ciągle jeździ!!!
Klakson raz działa raz nie. Wskażnik poziomu paliwa też. Spryskiwacze leją jak stary z prostatą. Poza tym normalnie.
Boje się tym jeździć bo nie wierzę że dojadę. Ale o dziwo przejechałem w miesiąc 1000 km. (i to bez 1 biegu) i nic nie robiłem choć mam wrażenie że wszystko zaraz padnie (albo już dogorywa wydając niezrozumiałe dźwięki)
Fiat 126p "Maluch" Hatchback 3d