Wsumie to bez takich dużych kosztów napraw to Brava oceniam na +4. Jest wygodna, w miare cicha, świetnie się prowadzi, całkiem nie zła linia i ma nawet duże kopyto. Za ta cenę to jest to w sam raz samochód dla 4-ro osobowej rodzinki. (osobiście polecam)
Jest OK. Już przy 3000-3500 obr. ma niezłego kopa. Na wyższych obrotach troche robi się głośny, ale to nie przeszkadza.
Biegi wchodzą płynnie bez większych zastrzeżeń, choć niekiedy mam problem z jedynką i z tego co wiem wszystkie BravaBravo mają wycieki ze skrzyni biegów dlatego daję -4
Bardzo dobrze się prowadzi i trzyma jezdni, wspomaganie kierownicy, hamulców jest bardzo przydatne i świetnie się sprawdza zwłaszcza przy parkowaniu.
Nie mam żadnych zastrzeżeń. No może jedno, lusterka mogłyby być elektrycznie sterowane i przyciemniane, ale przecież to nie jest BMW ani mercedes
Wykończenia są całkiem niezłe, na deske rozdzielczą i kokpit też nie można narzekać. Całkiem przytulne,cieplutkie i przestrzenne autko dla małej rodzinki no a dla młodych lubiących się bawić z dziewczyną na przednich i tylnych siedzeniach też jest sporo miejsca (gwarantuje bo sam już nie raz próbowałem) do bagażnika też sporo wejdzie.
Zimą bardzo przydatne bo szybko się nagrzewa i raz, dwa jest cieplutko no i szyby nie parują. Latem przy wysokich temp. troche gorzej, trzeba okno otworzyć. Więc przydałaby sie klimatyzacja ale za tą przyjemność trzeba sporo dopłacić.
Samochód jest dość długi i szeroki. Jest więc przestrzenny i wygodny nawet w dalekie trasy bez problemu 4 osoby moga śmiało jechać. Nie miejmy tu większych wymagań, wkońcu to nie jest wan ani mercedes.
W sumie ok, ale przy wiekszej predkości oraz ok 4000 i więcej obrmin. robi sie troszkę głośno ale wystarczy podgłośnić trochę radio i wszystko jest OK.
Na trasie przy dużej prędkości ok 8-9 l/100km, w mieście zimą 10-12 l/100km. Trochę tej benzyny je, ale jak ktoś lubi szybką jazdę i zimą na ręcznym się pokrecić to trzeba te 103 konie czymś nakarmić. Natomiast jeżeli chodzi o naprawy i części to w servisach są one dość drogie.
Jak na swoją klasę to jest to samochód nie drogi i nawet bardzo dobrze wyposazony
Wszystkie części są dość drobie głupie lusterko zewnętrzne z lewej strony 360zł, leflektor lewy 500zł, trzecia lampa stopu 150zł, nie mówiąc jeszcze o innych rzeczach!!!!!!
Tylne wahacze 700zł, pompa paliwa 600zł, wymiana rozrządu (pasek, napinacz i pare innych rzeczy) ok 900zł, mam jeszcze mały wyciek ze skrzyni biegów ale wole nie wiedzieć ile to będzie kosztować!!!!!