Jak na wielkość (gabaryty), pojemność silnika, sprawność, zwrotność, jazdę jest to wspaniały "miejski" samochód lub na dojazdy z pobliskiej dużemu miastu samochód. Sprawdza się również na trasie w RP gdzie odległości są do 500-600 km. Szkoda, że nie ma już diesli, lub 1,4 nowych, mniejsze pojemności są dla przedstwicieli handlowych którzy jadą sami, dla rodzin proponuję tylko 1,4 lecz jeśli pojawia się górka (południowa Polska) mniejsza pojemność szybko się "wykończy"
gdy potrzebuję, to przyspiesza (90-120)
mała elastyczność 1 i 2 biegu dla początkujących, gdy jestem sam po jakimś czasie ruszam z 2 (silnik ciepły 80-90) i "ciągnie"
dobry skręt, jeśli trzymać się dobrych materiałów to wszystko jest OK
w zasadzie dobra, zawsze można sobie dokleić szerokokątne wstawki, ale można było przewidzieć elektryczne lusterka
dla mnie może być, jeździłem różnymi autami, ale tym jadę 400 km i nie muszę "prostować kręgosłupa"
można lepiej rozpracować wietrzenie poprzez środkowy wlot (zwłaszcza ciepłe)
nie mam zastrzeżeń, jak na tej wielkości auto
dla mnie znośne, jeśli dbać o układ wydechowy
mój pali (zazwyczaj jadę sam) pali na trasie 5,2-5,5 w mieście (500km miasta) 6,5-7,0, ceny napraw umiarkowane, dostępność części może być (trzeba się rozejżeć za zastępczymi a nie ładować oryginały)
Jeśli obciąć dystrybutorom prowizję to sprzedaż wzrośnie, stosunek ceny fabrycznej do ceny sprzedaży jest zbyt wysoki
nigdy mnie nie zawiódł, mechaniczna skrzynia , zawsze można popchnąć, drobnostki można zrobić "na krótko" jak ktoś wie o co chodzi (a powinien)
z tym samochodem nie uznałem, lać i jechać. Jak każdemu trzeba dać mu to co potrzebuje, zmieniam częściej olej na dobry, filtry i całą resztę a on się odwdzięcza