Lista ocen Ford C-MAX I (71) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 42 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~jery
Minivan 1.8 TDCi 115KM 85kW
Skrzynia pracuje poprawnie choć jeździłem fordami gdzie działało to lepiej.Przy zakupie trzeba koniecznie przyjrzeć się dwu-masie bo pada już przy ok 150000 tyś km
Dodane 8 lat temu
~longlong
Minivan 2.0 TDCi 140KM 103kW
tu nie ma o czym pisać, biegi wchodzą tak aksamitnie że to tylko przyjemność, no i ten 6 bieg w połączeniu z mocnym silnikiem to jest to
Dodane 2 lata temu
~przemek_kośka
Minivan 1.6 TDCi 109KM 80kW
Brakuje szóstego biegu, przez co na trasie jazda w trasie nie jest tak fajna jakby mogła być. Jedynka też bym powiedział, że za krótka.
Dodane 7 lat temu
~Maciek
Minivan 1.8 TDCi 115KM 85kW
Skrzynia taka sobie. Za krótka dwójka utrudnia ruszanie zimą (praktycznie da się tylko z jedynki, co na śniegu skutkuje natychmiastowym uruchomieniem ESP).
Dodane 15 lat temu
~MxS84
Minivan 1.8 Duratec 125KM 92kW
Coś czasami dzieje, że ze wstecznym. Niby wciśnij na min. 3 sekundy, a będzie dobrze mówili. U mnie nie bardzo to się sprawdza :(
Dodane 5 lat temu
~Januszbhp
Minivan 1.6 TDCi 90KM 66kW
Świetnie pracuje, dobre zestopniowanie poszczególnych biegów, brak 6 nie przeszkadza. 5 bieg ma odpowiednie przełożenie.
Dodane 6 lat temu
~Ckk
Minivan 2.0 TDCi 140KM 103kW
6-cio biegowa manualna. Dobra ale nie wzorowa - pierwszy bieg tylko do (żółwiego) ruszania, a z dwójki raczej ruszać nie polecam.
Dodane 10 lat temu
~Bartosz Balski
Minivan 1.8 Duratec 125KM 92kW
Skrzynię oceniam dobrze, krótsze przełożenia odpowiadają mojemu stylowi jazdy, lecz na trasie przydałby się szósty bieg.
Dodane 11 lat temu
~Paweł
Minivan 1.6 TDCi 109KM 80kW
Skrzynia zaczyna również jakby głośnie pracować w zakresie prędkości od 110-120km/h nie wiem czym to jest spowodowane
Dodane 13 lat temu
Dziennik kosztów dla Ford C-MAX I
8,7
11,0
10,7
~tmarcinflatow@wp.pl
Minivan 2.0 TDCi 140KM 103kW
skrzynia dopracowana ,biegi wchodza idealnie ,skok biegow moglby byc troche krotszy ale to tylko moje widzi mi sie
Dodane 15 lat temu