Ocena kierowcy - Ford Focus II Hatchback 3d

Silnik 1.6 Duratec 100KM 74kW
Rok produkcji 2005
Okres użytkowania: 1 rok
Ford Focus II Hatchback 3d 1.6 Duratec 100KM 74kW 2005-2011 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Szanowni państwo, kto jeździł ten wie, że samochód ma wspaniałe zawieszenie, golfy sie przy nim chowają
Silnik : Prosty, bezobsługowy silnik, co tu dużo mówić.
Dobry samochód za dobre pieniądze. Silnik bezobsługowy, prosty jak budowa cepa. Zawieszenie i układ kierowniczy pierwsza klasa. No i całkiem ładna bryła.
Moi mili, silnik w fordziku nie jest może najmocniejszy ale wg. mnie w zupełności wystarcza do normalnej jazdy bez szaleństw. Troche tam sobie żłopnie, no ale to szczegół bo ten silnik jest praktycznie bezawaryjny, odkąd użytkuje ten samochód to wymieniam jedynie świece, olej i dolewam paliwa, polecam!!!
fajna skrzynia, aczkolwiek lubi sobie zgrzytnąć wsteczny jak w 60-tce.
I tu szanowni Państwo, moi mili ford focus mk2 jest królem szos i zakrętów. BARDZO pewny i precyzyjny układ kierowniczy to tylko jedna z jego zalet bo na zakrętach samochód jest przyklejony. Cały układ ogólnie 11/10
Nie wiem, ja mam zadbany egzemplarz praktycznie bez rdzy. aczkolwiek na dniach odkryłem że przedni błotnik na dole dostał dziurke!
Nie mam się o co przyczepić, szyby dookoła, oczy otwarte i jazda!
Tu też jest bardzo dobrze rozplanowane, wszystko co potrzebne masz pod ręką, kierownica multifunkcyjna (zależnie od wyposażenia), manetka od radia, bardzo pojemnie kieszenie drzwi, cupholdery. Wszystko co potrzebuje to mam.
w zime grzeje, a latem jest klima bądź szybi.
dłuższe traski w 4 osoby i każdemu wygodnie
no co tu dużo mówić, jak się jeździ przepisowo to jest cicho, ciekawiej się robi od 120
Spalanie może być dość wysokie, u mnie 7.5-8,5. ale samochód nadrabia to swoją bezawaryjnością
moim zdaniem naprawde warto
Jedyna usterka jaką doświadczyłem, to woda zalewająca świece przez co samochód gubił iskre, aczkolwiek jest to prosta naprawa - wydmuchać wode, wymienić świece i UWAGA - kupić osłone górną ford/volvo 1.6 (koszt na chwile obecną 120zł) która na dobre zakończyła ten problem.
brak

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 Duratec 100KM 74kW [l/100km]