Oceny Ford Focus III Hatchback 5d 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW 2011-2014

Oceny Ford Focus III Hatchback 5d 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW 2011-2014

Podsumowanie 8 ocen Filtruj
Przebieg ocenianiego auta
Lata produkcji
Ford Focus III Hatchback 5d 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW 2011-2014 - Oceń swoje auto
średnia ocena z 8 ocen
38%
użytkowników kupiłoby ponownie
Pozytywne zaskoczenie
Uciążliwe usterki

Najnowsze oceny Ford Focus III Hatchback 5d 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW 2011-2014

2,5
~Andrzej
Hatchback 5d 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Fotele jak taborety, boczki drzwi twarde, gniazdo zapalniczki za drążkiem biegów, przeszkadza kabel z telefonu na szybie, z tyłu bardzo mało miejsca za kierowcą 180 cm, chlupanie w baku paliwa przy hamowaniu i ruszaniu- irytuje, słabe wyciszenie, fotelik dziecka bez isofixa nie do zapięcia - krótkie pasy z tyłu (kiepski pomysł na oszczędność), wlew płynu hamulcowego zasłonięty bez lejka z wężem nie ma szans, ogólnie mało miejsca dla osób 189cm...
Dodane 10 lat temu
2,7
~Daniel
Hatchback 5d 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
jak dla mnie za mało mocy jak toś jedzie 80-100 km/h to już jest problem żeby wyprzedzić, dobrze się prowadzi i czuje auto, i dobrze trzyma się w zakrętach, można je pokonywać z naprawdę dużą prędkością. i to by było na tyle plusów, bardzo głośno w środku na autostradzie, do 120 km/h jest znośno każde 10 km/h więcej robi się coraz głośniej tak, bardzo mało miejsca w środku, ja mam 195 cm i za mną już nikt nie siądzie chyba że bardzo drobna...
Dodane 8 lat temu
4,7
~Adam
Hatchback 5d 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Ładna stylistyka, opływowy koszt nadowzia o bardzo niskim cx przeciwieństwo mk1 .Jest szeroki +10 cm do foc1.Kształ nadwozia i opony 205/55 r16 przekłada sie na wysoki komfort jazdy, jest bardzo cicho.Silnik 1.6tdci 115km 285nm wystarczający ale tyłka nie urywa. Super wyposażony m.in xenon , klimatronik , szyba grzana..
Dodane 8 lat temu
3,3
~Roman
Hatchback 5d 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
We wszystkich testach opisuje się jaki to jest super - komfort podrużowania 5-gwiazdek itd. A prawda jest taka, że po 2h jazdy dupa i plecy mówią dość. Folel??? to jakieś nieporozumienie, podrużuje się jak na taborecie.
Dodane 12 lat temu
1,8
~Patrycja
Hatchback 5d 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
była by pozytywna opinia, gdybym przesiadła się z pandy, albo seicento
Dodane 10 lat temu
4,1
~średniozadowolony
Hatchback 5d 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
przy 40tyś był zrobiony serwis (auto na gwarancji) a przy 41tyś auto przy prędkości około 140km/h straciło moc i mogłem jechać tylko 50km/h. żadna lampka się nie zapaliła ani żadnej informacji na komputerze. zjechałem z autostrady. laweta zabrała auto do serwisu. po 3 dniach dostałem fakturę na 600zł - filtr paliwa . Pan w serwisie rozwodził się że silnik ma mały filtr, że trzeba najlepiej na shellu tankować i że filtr się wymienia co 60tys... (Silnik)
Dodane 11 lat temu
Dziennik kosztów dla Ford Focus III Hatchback 5d 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
5,4
~GIERAGA198
Hatchback 5d 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Jak jest zimny to lubi jedynka niewchodzic ale po rozgrzaniu mjodzio (Skrzynia biegów)
Dodane 11 lat temu
4,9
~Kuban
Hatchback 5d 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
silnik pracuje cicho, elastyczność subiektywnie większa niż możnaby się było spodziewać po 115 KM. Jednak przełożenia skrzyni i niższa masa w stosunku do Focusa II robią swoje. (Silnik)
Dodane 13 lat temu
Ford Focus III Hatchback 5d