Lista ocen Ford Fusion (577)

4,8
~Wojtex
Mikrovan 1.4 Duratec 80KM 59kW
bardzo jestem zadowolony, dobre zawieszenie, silnik, bardzo pakowny, założyłem grill z przodu i jest moja \"terenówka \" :)
Dodane 17 lat temu
4,7
~fusia
Mikrovan 1.4 Duratorq TDCi 68KM 50kW
silnik moglby byc troch mocniejszy ale na miasto wystarcza (Silnik)
Dodane 17 lat temu
3,9
~G4
Mikrovan 1.4 Duratec 80KM 59kW
problemy z wstecznym biegiem oraz jedynką zdarza się zgrzytanie w czasie zmiany biegów (Skrzynia biegów)
4,5
~pchocha@wp.pl
Mikrovan 1.4 Duratorq TDCi 68KM 50kW
Dobra dynamika i rewelacyjny silnik 1,4 TDCi Duratorq. Zużycie paliwa tylko w mieście to zaledwie 4,9 do 5,2 l ON/100 km mierzone metodą "pełnego zbiornika" - najpewniejszą! Świetnie dobrane przełożenia w skrzyni biegów, przy momencie 160Nm (przy 2000 obr/min) silnik, np.na III biegu ciągnie fantastycznie od 1500 obr (40 km/h) do 4500 obr/min (120 km/h).
4,4
~aelek
Mikrovan 1.4 Duratec 80KM 59kW
Bardzo ciekawe auto, ma dużo zalet (duża przestrzeń, wygodne wsiadanie, bagażnik jak w FOCUSIE, świetna widocznośc i wysikie zawieszenie i krótkie "zwisy" z przodu i tyłu). Gdyby jeszcze palił w granicach rozsądku..... Może trzeba go jeszcze wyczuć - mam NADZIEJĘ, że to pomoże.
Dodane 22 lat temu
4,6
~Caro
Mikrovan 1.4 Duratec 80KM 59kW
Na początku silnik był troszke rozregulowany , i miał wysokie wolne obroty , rzędu 1200 , po około 1500 km , obroty zeszły do 750 ale nadal auto od 1000 do 1500 obr/min jest przytłumione . Innych zastrzeżeń brak !!
Dodane 22 lat temu
~gtz
Mikrovan 1.4 Duratec 80KM 59kW
Auto kupione jako kompromis pomiędzy małym autkiem miejskim dla żony a pakownym kombi dla mnie :) Oboje jesteśmy zadowoleni. Ilość miejsca w środku ogromna, po złozeniu tylnych siedzeń wchodza dwa rowery, po położeniu oparcia przedniego fotela wchodzi deska widsurfingowa (do 2,40). Wielka klapa z tyłu ułatwia załadunek. Minusy: mułowaty silnik, duże zużycie paliwa, cienki lakier, trochę tandetne wykonanie ale to zależy z czym porównywać :)...
Dodane 16 lat temu
3,6
~Grzegorz (ggat@o2.pl)
Mikrovan 1.4 Duratec 80KM 59kW
czasami trzeba wysprzęglać dwa razy, aby wrzucić wsteczny bez zgrzytu (Skrzynia biegów)
Dodane 18 lat temu
4,7
~Rafał
Mikrovan 1.4 Duratorq TDCi 68KM 50kW
jak dla mnie rewelacja, ale benzyny bym nie kupił, podstawowe zalety do silnik, zawieszenie i wielkość bagażnika, jedyna wada to po 50 tys km zaczeły latać plastiki z przodu
Dziennik kosztów dla Ford Fusion
5,5
7,1
9,8
4,3
~jupik@interia.pl
Mikrovan 1.4 Duratorq TDCi 68KM 50kW
B.dobre osiągi silnika TDCI 100 KM b.dobrze wyciszony mimo że to kombi. (Silnik)