Lista ocen Ford Tourneo Courier I (20) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 16 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Grzesiek
Mikrovan 1.5 TDCi 95KM 70kW
No po prostu Ford. Zawias jest sprężysty i daje dobre wyczucie. Dobra precyzja i pewne prowadzenie. Potrafi poszerzać uśmiech :D wiadomo to nie focus st ale ja osobiście nie mogłem uwierzyć że tego typu auto może potrafić coś takiego! Dużo literek ESP itp i wiecie co? To działa!!! W końcu systemy reagują tak jak chcesz są przewidywalne i naprawdę skuteczne. elektroniczny system stabilności hamowania taaakk.... Pamiętam... Z Grand toirismo...
Dodane 8 lat temu
~luque1
Mikrovan 1.0 EcoBoost 100KM 74kW
Tak sobie. Fajne wspomaganie które pozwala kierowcy "czuć" auto. Na minus jest wąski roztaw kół. Przy wietrze i prędkości od 70-80km/h autem STRASZNIE buja. Wiem wysokie ale wrażenie że zaraz auto się przewróci na bok- nienajlepsze... Przy mijaniu się z tirem też to można odczuć... Takie rzeczy nie powinny się dziać. (Na 16' kołach jest ciut lepiej)
Dodane 7 lat temu
~Jacek
Mikrovan 1.5 TDCi 95KM 70kW
Auto pewnie trzyma się drogi, łuki pokonuje bez żadnych problemów. Niestety, przy przejeżdżaniu większych progów w niskiej temperaturze można usłyszeć, że coś tam ociera. Jakby amortyzator "kurczył się" i źle znosił niską temperaturę. Tę samą wadę miała eksploatowana przez nas Fiesta.
Dodane 2 lata temu
~Wojciech- Wrocław
Mikrovan 1.0 EcoBoost 100KM 74kW
Bywa głośny, ale w tej klasie nie ma co narzekać. Jak na Forda (jest z Fiesty) dobrze trzyma się drogi. Ciszej i bardziej komfortowo jeździ się na zimowych oponach (mam wyższe niż letnie)
Dodane 6 lat temu
~Bogdan
Mikrovan 1.0 EcoBoost 100KM 74kW
Bardzo dobrze się prowadzi (podobnie do mondeo mk3), układ kierowniczy progresywny idealnie zaprogramowany, zawieszenie dość twarde, ale sprężyste, na zakrętach tylko trochę się przechyla.
Dodane 10 lat temu
~Czyzyk_nt
Mikrovan Facelifting 1.0 EcoBoost 100KM 74kW
Auto się dobrze prowadzi, nie mam zastrzeżeń. Przy większych porywach wiatru na autostradzie trzeba po prostu mocniej trzymać kierownicę.
Dodane 5 lat temu
~Michal
Mikrovan Facelifting 1.0 EcoBoost 100KM 74kW
Bez uwag, twardszy niż Fiesta czy Mondeo. Na dużych wybojach lekko buja. Ogólnie jest bardzo sztywno ale mi to odpowiada.
Dodane 6 lat temu
~Karol Kirjaka
Mikrovan Facelifting 1.0 EcoBoost 100KM 74kW
Bardzo dobry promień skrętu, świetnie wchodzi w zakręty, nisko posadowiony punkt ciężkości.
Dodane 5 lat temu
~Vitalis
Mikrovan 1.0 EcoBoost 100KM 74kW
Jezdzi jak kazdy Ford , czyli bardzo dobrze. Autko trzyma sie drogi jak nalezy.
Dodane 11 lat temu
~Damian
Mikrovan 1.5 TDCi 95KM 70kW
Prowadzi się dobrze ba nawet bardzo dobrze. Skrętne autko.
Dodane 4 lata temu