Ocena kierowcy - Honda Civic XII Hatchback Facelifting

Zenon, 10 dni temu
Silnik 2.0 i-MMD 184KM 135kW
Rok produkcji 2025
Honda Civic XII Hatchback Facelifting 2.0 i-MMD 184KM 135kW od 2024 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu
Jedyny problem jaki widzę w tym samochodzie to dawkowanie płynu na szybę robi to gdy wycieraczki są prawie pionowo ,wycieraczki zabierają go w lewo a na powrót nie zostaje już zbyt wiele płynu i szyba bardzo szybko się brudzi co sprawia że widoczność jest kiepska przynajmniej na prawej stronie szyby
Silnik pracuje znakomicie
Pracy skrzyni biegów praktycznie się nie zauważa
Znakomity układ jezdny tak jak w moim poprzednim Civicu IX
Trudno cokolwiek tutaj napisać samochód jest nowy.
Widoczność w dni słoneczne oraz przy opadach deszczu oraz śniegu bardzo dobra zabieram dwie gwiazdki za system podawania płynu na szybę który jest niewydolny jak mijające cię tiry i rzucają ci błoto pośniegowe na szybę widoczność bardzo się pogarsza i prawa wycieraczka nie daje sobie rady.
Co do ergonomii nie mam tu żadnych zastrzeżeń
Bardzo dobrze nie mam zastrzeżeń teraz temperatury na zewnątrz -12 stopni ogrzewanie ustawione na 22 stopnie nie musisz jechać w kurtce
Nie mam na co w tym przypadku narzekać mam 175 cm wzrostu jak dla mnie i moich pasażerów przestrzeni jest wystarczająco dużo
trochę słychać od kół mogłoby być lepiej ,mimo to jest ciszej niż w moim poprzednim civicu ix sedan
trudno tutaj cokolwiek napisać leję mu tylko paliwo i uzupełniam płyny eksploatacyjne ile przejedziesz tyle zapłacisz z 2750 kilometrów spalanie to 5,8 litra
Trudno mi się do tego odnieść jestem fanem hondy moją pierwszą honde civic IX sedan kupiłem 12 lat temu i jest to szczęśliwy czas samochód ten nigdy mnie nie zawiódł dlatego też moim wyborem był następny Civic a jak będzie dalej czas pokarze
do tej pory nic nieuległo jeszcze awarii
Brak poważnych usterek to jest jeszcze nówka

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i-MMD 184KM 135kW [l/100km]

5,8