Ocena kierowcy - Hyundai i20 I Hatchback 5d Facelifting
Przebieg:
180 tys. km
Okres użytkowania:
ponad 6 lat
Tanie auto do jazdy po mieście do pracy wokół komina. Nie lubi krótkich odcinków zimą (DPF) A wymyślanie 5l oleju w silniku 1.1 to nieporozumienie
Rewelacja ekonomiczny elastyczny trwały. I u mnie ma 90KM. Przegląd 1 w roku olej zmieniany co 7-10 tyś.
Jest ok za tą cenę.
Wspomaganie jak dla mnie za mocne wolę hydrauliczne. Zawieszenie trwałe.
Auto dobrze zabezpieczone na razie 12 lat i nic. Jak czytam kupuje nowe auto za 150 tysi i leci do Smolarza żenada.
Dobra z auta na zewnątrz mi nie przeszkadza mała tylna szyba. Korzystam tylko z lusterek bocznych trochę są małe.
Bardzo dobra wyciągając rękę człowiek może regulować lusterko po stronie pasażera lub wyjąć drobiazg z bagażnika. Wszystko jest pod ręką.
To największa bolączka, słabo chłodzi klima w lecie w zimie też nie najlepiej. Dobrze że zim nie ma Wyobraźcie sobie ile trwa zagrzanie 5.2l oleju i 5 l płynu chłodzącego w silniku 1.1
Mam porównanie gdyż użytkuje Tucsona 2.0 PB szybciej się nagrzewa zimą i lepiej chłodzi latem.
Pasażerem z tyłu nie chce być w tym aucie dlatego trzymam kierownicę. Dla kierowcy i pasażera z przodu ok
Diesel musi grzechotać.
Tani jak barszcz nic się nie psuje. Mało pali Przegląd raz w roku oleje filtry. Dodatkowo raz tarcze 2 razy klocki i łączniki stabilizatora pasek alternatora profilaktycznie 2x na 12 lat 180 tys. niewiele
Rewelacja
Przegląd raz w roku oleje filtry. Dodatkowo raz tarcze 2 razy klocki i łączniki stabilizatora 2 x pasek alternatora na 12 lat niewiele. Rozrząd nadal oryginalny.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.1 CRDi 75KM 55kW