Komputer pokładowy zaniża spalanie o około 0,5-1 litra. Na trasie przy bardzo oszczędnej jeździe można zejść do 5,5, ale litości... Realnie przy prędkości 110-130 pali koło 5,8-6. Powyżej 130 raczej nie jeżdżę, bo ssie i hałasuje. Miasto zimą i klima 100% czasu powyżej 8,5. Jeździ mi się nim trochę jak czołgiem, niby małe auto, ale nisko siedzę i widoczność taka sobie (mam 1,7m). Plus z zewnątrz wydaje się większy niż w środku. Mam go od 2 lat - zero poważnych awarii poza tym, że raz zdarzyło mi się prawie totalne rozładowanie akumulatora, ale to raczej wina mojego jeżdżenia wtedy tylko po mieście + zima. I drugie - do trzeciego światła stop dostała się woda i trzeba było wymieniać. Ten, kto wymyślił sposób otwierania klapy bagażnika powinien za to siedzieć... Jakiś mikro guzik, który trudno wymacać, a już w ręczkawiczkach to jest niewykonalne. Bogate wyposażenie, siedzenie w miarę wygodne, chociaż w 20letnim volvo wygodniej na trasie, a w i10 lepsza widoczność ;)
Znośnie - z tym silnikiem to nie wyścigówka, ale do normlanej jazdy wystarczający. Jazda po mieście - ok. Na trasę do 120-130 też ok, potem robi się głośno i dużo pali.
NIe miałam problemów.
Nie miałam problemów
Trudno oceniać w 5 letnim aucie, ale jak dotąd problemów nie było
Wcześniej jeździłam i10 - tam widoczność była o niebo lepsza. Czasem jeżdżę volvo combi v50, tam nawet więcej widać. Przyzwyczaiłam się w końcu, ale porównując - jest w najlepszym razie tak sobie
fotel w miarę wygodny, choć na dłuższej trasie czasem pojawiają się problemy.
Najmocniejszy nawiew na szybę wcale nie taki mocny.
Jest ok, ale jeżdżę tylko jako kierowca, a pasażerów z tyłu praktycznie nie wożę.
W normie wydaje mi się. Na trasie tak do 120 jest ok, potem robi się głośniej.
Jest ok
Kupiłam 3 letni, w dobrej cenie i w bardzo dobrym stanie.
Trzecie światło stop padło, bo dostała się tam woda - konieczna wymiana całości.
NIe zdarzyły się, ale to tlko 5 letni samochód.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 MPI 84KM 62kW