Lista ocen Kia Ceed III (82) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 57 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Dżyszla
Hatchback 1.4 T-GDi 140KM 103kW
Przy niskich obrotach silnik jest bardzo mało słyszalny, podobnie jak i rozrusznik. Przy prędkościach autostradowych poziom hałasu już zmusza do cyknięcia radia nieco głośniej (można ustawić automatyczną zmianę), ale samochód nie odstaje pod tym względem od rywali z segmentu.
Dodane 6 lat temu
Hatchback 1.6 CRDi MHEV 136KM 100kW
To auto potrafi mnie wyciszyć dosłownie i w przenośni. Hałasy z zewnątrz są dobrze tłumione – nie przeszkadza mi ani wiatr, ani dźwięk silnika przy wyższych obrotach. Mogę spokojnie rozmawiać przez telefon czy słuchać ulubionych podcastów.
~Mariusz
Kombi Plug-In Hybrid Facelifting 1.6 GDI Plug-In Hybrid 141KM 104kW
To jest dramat. Slychać absolutnie kazdy dzwiek z zewnatrz. Gorzej wyciszona niz ceed crdi z 2020. Slychac rozmowy ludzi na zewnatrz auta, szum opon, hamulcow... wszystko. Przyb120km/h ciezko rozmawiać, radio na 3/4 głośności aby dało sie sluchać, DRAMAT
~jakub_z
Kombi 1.5 T-GDI 160KM 118kW
Jeden z największych mankamentów. Bardzo słabe (a właściwie brak) wyciszenia od podwozia i nadkoli, jak też wyciszenia drzwi. Przy autostradowych prędkościach słychać również hałas od powietrza. Głośniki potrafią rezonować.
Dodane 2 miesiące temu
~Daniel
Kombi 1.4 T-GDi 140KM 103kW
słabiutko, szum dostający się do wnętrza w benzyniaku jest większy niż w starszym o 7 lat citroenie z silnikiem diesla. Pomaga dołożenie wygłuszenia w bagażniku kombiaka plus mata gumowa w kufer, wtedy jako tako da sie z tym żyć.
~gto73
Hatchback 1.4 DOHC 100KM 74kW
Auto jest ciche przynajmniej prędkości 110 km/h ponieważ szybciej jeszcze nie jechałem. Potwierdzam że jedynym mankamentem jest zbyt słabe wyciszenie bagażnika z tej części auto docierają szum opon i inne dźwięki otoczenia.
Dodane 6 lat temu
~Łukasz
Kombi Facelifting 1.5 T-GDI 160KM 118kW
Tutaj jest po prostu słabo - mój stary accord VII wypada tutaj zdecydowanie lepiej. Silnik cichutki, ale odgłosy opon, pracy zawieszenia i oporów powietrza niestety dobrze słyszalne we wnętrzu.
Dodane 1 miesiąc temu

Usterki Kia Ceed III

Liczba wpisów: 31

Kia Ceed III – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~Piotr
Kombi Facelifting 1.5 T-GDI 160KM 118kW
Ogólnie nieźle, ale tył w wersji kombi za słabo wyciszony (spód bagażnika oraz nadkola). Położenie w komorze z kołem zapasowym maty wygłuszającej za 20PLN poprawiło wyraźnie redukcję hałasu.