Lista ocen Mitsubishi Lancer IX Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW 2007-2015 (29) - Ergonomia

Na liście zabraknie 23 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~A.K.
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Ergonomia... No- to tu mamy już inną bajkę- wszystko jest na swoim miejscu. Proste, intuicyjne rozwiązania sprawdzają się bez zarzutu. Bez polotu- bez zbędnych przycisków, bez udziwnień. Jedyną rzeczą, którą bym zmienił jest dostęp do komputera pokładowego, gdzie guzik znajduje się po lewej stronie liczników, kryjący się pod napisem INFO. Prosto- przejrzyście, funkcjonalnie, bez udziwnień- rzekłbym że wnętrze jest... Nudne. Ocena jest bardzo...
Dodane 13 lat temu
~maciuldek
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
brakuje mi tu zamykanego schowka w przednich drzwiach oraz \"prawdziwego\" podłokietnika ( ten który jest, jest w mojej ocenie schowkiem pomiędzy przednimi fotelami. Poza tym jest super. Bardzo dużo miejsca z przodu i z tyłu . Jestem dość wysoką osobą a nie czuje dyskomfortu. Poza tym schowki są duże i przktyczne a jeden z nich jest nawet chłodzony. Bagażnik dla mnie w sam raz. jak bym chciał autobus czy tez kombi to bym kupił.
~Damian
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Pod lewą ręką podłokietnik na drzwiach jest twardy i nieprzyjemny, pod prawą też twardy, ale bez obaw, jest za nisko żeby z niego korzystać. Kolumna kierownicy reguluje się tylko góra dół, a fotel ma zbyt krótkie siedzisko i kiepskie trzymanie boczne. Trzeba się nakombinować żeby znaleźć swoją pozycję za kierownicą. Dlatego jak ktos mi przestawia fotel to chce mi się płakać.
Dodane 5 lat temu
~gzesiolek2
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Ech, coś mi się zdaje, ze będę tęsknił za prostota obsługi... Patrząc na wszelkie nowe auta z tysiącem przycisków lub dotykowymi bajerami... W Lancerze masz do obsługi klimy, nawiewów i grzania 3 pokrętła i wbudowane w nich 3 przyciski... Po 2 dniach jazdy obsługujesz wszystko bez odrywania wzroku od drogi... Dla mnie ideał... Auto gdzie ergonomia wygrała z designem...
Dodane 10 lat temu
~marcin
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Wygodne fotele. Genialne w swej prostocie sterowanie urządzeniami. Nauczyłem się tego w godzinę. Ze słabszych stron to brak oparcia dla lewego łokcia. Wykończenie bagażnika to kompromitacja - kawałek wykładziny rzucony na dyktę. Kierownik zespołu bagażnikowego w Mitsubishi Motors chyba jest Niemcem. Warto wyszarpać od dealera specjalną kuwetę do bagażnika.
Dodane 16 lat temu
~broke
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Zaskakująca ilość miejsca zarówno z przodu jak i z tyłu - tylko bagażnik mógłby być trochę większy. Ilość schowków i pojemników na butelki z napojami w kabinie wystarczająca. Jedna rzecz, która przeszkadza w nocy to brak podświetlenia przycisków sterujących otwieraniem drzwi /ale z tego co widziałem wiele japońców tak ma/.
~svalbard
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Bardzo prosta i przyjemna obsługa.Uwielbiam klasykę tego rodzaju - okrągłe pokrętła do regulacji klimatyzacją, wentylacją, żadnych zbędnych przycisków i \"fajerwerków\". Jedyne zastrzeżenie budzi umiejscowienie przycisku \"info\". Plus za sterowanie radiem z kierownicy w dość niskich wersjach wyposażenia.
~Andrzej Wawa
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Żadnych zbędnych gadżetów. Radio, klima i tyle. Guziki pod palcami na kierownicy. Na dłuższe trasy brakuje tempomatu. Fotel kierowcy ma regulację w górę i w dół. Kierownica również. Samochód użytkuję z żoną 168cm, ja 181cm i nie mamy problemu z doborem pozycji dla siebie.
Dodane 6 lat temu
~Karor
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Ergonomia na bardzo dobrym poziomie. Wszystko w zasięgu ręki. Miejsce na kubki mogło być lepiej przemyślane (gdy coś się w nich ustawi - delikatnie przeszkadza manewrować biegami i ew. zaciągać hamulec ręczny).
~szczepan
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
praktyczne schowki, wygodne rozmieszczenie przycisków. Jedyne do czego mogę się przyczepić do brak wejścia line-in w radiu (ale od rocznika 2009 juz jest standardowo) i trochę za nisko umieszczone oparcie dla ręki
Mitsubishi Lancer IX Sedan