Lista ocen Mitsubishi Lancer IX Sedan 1.6 MIVEC 117KM 86kW 2010-2015 (18) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 8 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~MarcinJ
Sedan 1.6 MIVEC 117KM 86kW
Mam Lancera 1.6 od dwóch miesięcy. Za każdym razem tankuje wyłącznie do pełna i za każdym razem liczyłem spalanie na podstawie pokonanego przebiegu. Wyniki są bardzo zaskakujące! Samochód spala średnio 6,3l /100km! Samochodem pokonuje około 45km dziennie drogami gminnymi i wojewódzkimi o małym zatłoczeniu ale o dużych róznicach nachylenia. Na wzniesieniach wciskam gaz, na spadkach hamuje silnikiem, ale często dynamicznie przyśpieszam na...
~Michał
Sedan 1.6 MIVEC 117KM 86kW
Naprawdę jest to super ekonomiczne auto, polecam ten motor. Serwisowanie - to w zależności do jakiego salonu trafisz, ale jak się postarasz to też może być ok. Ja miałem blisko do Dąbrowy Górniczej, ale o dziwo dużo taniej wszyło mnie w Katowicach.
~Łukasz
Sedan 1.6 MIVEC 117KM 86kW
Ok. Nie chodzi w LPG. Trzeba kupować drogi filtr paliwa z ASO bo niema zamienników. Jest bardzo bezawaryjny. Przez 10 lat żarówka no i zamek w drzwiach się zacinał.
Dodane 6 miesięcy temu
~Vikinghird
Sedan 1.6 MIVEC 117KM 86kW
Niskie spalanie + koszty przeglądów, to w zasadzie jedyne koszty tego auta. Ubezpieczenie (przez dealera) też dużo tańsze niż w przypadku bezpośrednich zapytać do ubezpieczycieli.
Dodane 5 lat temu
~P.
Sedan 1.6 MIVEC 117KM 86kW
Przy przebiegu ok. 2000km: Miasto w zimie z klima - 12-13 Miasto normalnie - 10 Da rade zejść do 8-9 jak ktoś by się uparł Ponoć po ok. 5000-10000km zaczyna mniej palić...
~SwiderskiJaroslaw62
Sedan 1.6 MIVEC 117KM 86kW
Bardzo niskie ceny filtrów, klocków, świec a to tylko musiałem kupować do przebiegu 96000 km. Niskie spalanie 5,5 - 7 litrów na 100 km !
~Artur
Sedan 1.6 MIVEC 117KM 86kW
Spalanie w stosunku do mocy i momentu ok. Testowany zarówno na \"polskich drogach\" jak i autostradach Europy południowej (tam średnia między 6,2-6,8)
~Piotr
Sedan 1.6 MIVEC 117KM 86kW
Ma rok i jak na razie z usterek mogę wymienić jedynie skrzypiące czasem gumy od łącznika stabilizatora w przednim zawieszenie
~Andrzej
Sedan 1.6 MIVEC 117KM 86kW
Spalanie rewelacja. Elastyczność przeciętna ale wcześniej miałem 170-konnego td więc trudno porównywać. Koszty serwisu standardowe.
Dodane 14 lat temu
Dziennik kosztów dla Mitsubishi Lancer IX Sedan 1.6 MIVEC 117KM 86kW
7,1
~Grzegorz
Sedan 1.6 MIVEC 117KM 86kW
Stawiam przeciętnie. Na razie są koszty tylko paliwa. Przegląd ma kosztować około 800zł.
Mitsubishi Lancer IX Sedan